Savović: Ako greške svedemo na minimum, možemo da pokušamo da iznenadimo Španiju

62 pregleda 0 komentar(a)
Slobodan Savović, Foto: Fiba.basketball
Slobodan Savović, Foto: Fiba.basketball
Ažurirano: 13.08.2018. 11:24h

Košarkaška reprezentacija Crne Gore je grupnu fazu takmičenja na kadetskom Evropskom prvenstvu u Novom Sadu završila na posljednjem mjestu u grupi A.

Izabranici Slobodana Savovića su upisali pobjedu protiv Izraela (81:77) i dva ubjedljiva poraza, od Litvanije (84:50) i Slovenije (104:84).

“Sa jednom pobjedom i dva poraza sigurno da ne mogu biti zadovoljan, ali znam da momci imaju kvalitet da odigraju mnogo bolje, predstoji nam dan pauze koji ćemo iskoristiti da se sto bolje pripremimo za utakmice koje slijede", rekao je selektor kadeta Slobodan Savović.

“Pobjeda protiv Izraela je pokazatelj da možemo da igramo sa svima na prvenstvu. Međutim, nijesmo uspjeli da ponovimo isti meč i protiv Slovenije. Igrali smo u nekoj vrsti grča gdje smo pravili veliki broj grešaka i nijesmo uspjeli da održimo rezultatski priključak. Bili smo primorani da jurimo rezultat i Slovenija je bila smirenija i na kraju trijumfovala", dodao je Savović.

Crna Gora će u osmini finala, prvom meču koji, osim prolaza među osam, obezbjeđuje i opstanak u eliti, igrati protiv Španije, koja je upisala sve tri pobjede u grupi B, protiv Srbije (72:46), Holandije (77:52) i Letonije (87:71)...

“Španija je u grupnoj fazi pokazala dominaciju i da je jedan od favorita za osvajanje medalje. Dobro ih poznajemo iz pripremnog perioda i odigrane utakmice sa njima. Mi ćemo morati da svedemo greške na minimum i smirenom igrom pokušamo da iznenadimo favorita”.

Meč osmine finala između Crne Gore i Španije igra se u utorak od 20.30 sati.

“Imali smo veoma loš termin odigravanja utakmica, samim tim i ne puno vremena za pripremu, tako da nam slobodan dan itekako značiti i maksimalno ćemo ga iskoristiti da se igrači oporave i ujedno pripreme za meč sa Španijom", zaključio je Savović.

Bonus video: