Novosel: Ne idemo turistički u Beograd

"Ne idemo za Beograd samo da bi da učestvovali. Siguran sam da možemo da igramo sa svakim. Nema izrazitih favorita, ali ni autsajedea. Imamo šansu da napravimo dobar rezultat", rekao je Radović
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 19.02.2014. 14:31h

Pred juniorima Budućnost Volija od petka do nedelje je veliko iskušenje. Učestovaće na kvalifikacionom turniru Evrolige u Beogradu, a igraće u grupi sa domaćinom Crvenom zvezdom, francuskim Insepom i Zemunom.

U drugoj grupi su Partizan, Mega Vizura, Cedevita Ii španski Kanarijas.

Samo pobjednim turnira obezbijediće učešće na završnom turniru u Milanu.

Ovo je za Podgoričane treće učešće na ovom turniru i dobra prilika da nova generacija pokaže kvalitet.

Rezultatskom imperativa nema, ali to ne znači da nemaju pobjedničke ambicije.

“Od dvije grupe, dobili smo značajno jaču. Tu imamo domaćina Crvenu zvezdu, koja je fuzijom sa FMP-om povratila primat u mlađim kategorijama u Srbiji i prvi je favorit za osvajanje trofeja. Insep je košarkaška akademija, a sama činjenica da je šest igrača iz te akademije bilo u selekciji Francuske koja je postal prvak Evrope, dovoljno govori o kakvom se rivalu radi. Zemun godinama učestvuje u svim ligama u Srbiji. Dosta nam je koristilo igranje u B ligi sa fizički jačim igračima. Mislim da su ostali u prednosti u odnosu na nas, jer imaju iskustvo sa internacionalnih turnira i malo veći fond igrača. Naša prednost je što smo se od avgusta pripremali za ovaj turnir, funkcionišemo kao porodica. Ne idemo samo da učestvujemo, sve je otvoreno i mislim da imamo šanse za dobar rezultat”, naglašava Boško Radović, trener Budućnost Volkana.

Aleksandar Novosel već odavno trenira sa prvim timom crnogorskog šampiona I biće jedan od glavnih aduta u Beogradu.

“Velika je čast što učestvujemo na ovom turniru, protivnici su izuzetni, što nas dodatno motiviše da damo maksimum. Naporno smo radili u periodu iza sebe i ne idemo tamo turistički, već da napravimo rezultat. Ovo je sjajna prilika da se okušamo sa vršnjacima iz Evrope”, istakao je talentovani plej.

Dragan Vukčević, šef mlađih kategorijama podgoričkog kluba, napomenuo je da je prošle godine osvojeno treće mjesto.

“Ovo je jedan od najprestižnijih turnira u regionu, a Budućnost je tim koji može da se podiči činjenicom da nije dovodila pojačanja sa strane. Nadam se da ćemo pokazati da smo prava generacija. Imamo veliku obavezu da probamo da napravimo rezultat. Biće nam teško, ali ako nam se ukaže šansa da se plasiramo u Milano, iskoristićemo je”, zaključio je Vukčević.

Prvi meč Budućnost Voli igra u petak protiv Insepa od 10.45 sati, a uveče (18.45) je na prigramu duel sa Zemunom.

Dan kasnije donosi okršaj sa Crvenom zvezdom (10).

Subota veče i nedelje ujutro su planirani za mečeve za plasman.

Bonus video: