Radnički trojkama uništio Budućnost

Podgoričanima sada predstoji nemoguća misija da se domognu završnog turnira, jer imaju dva poraza više od Partizana i Cibone, koji dijele 3. i 4. mjesto
25 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 22:16h

Fajnl-for ABA lige polako izmiče iz ruku košarkašima Budućnost Volija - igrači Radničkom su fenomenalnim šutem za tri poena uništili snove „plavima” i poklonili svom treneru Miroslavu Nikoliću prvu „gostujuću” pobjedu u Podgorici (85:79).

Popularni Muta je koristio svoju poznatu taktiku, puštao skoro svim bekovima Budućnosti otvoren šut sa distance (osim Suadu Šehoviću), a u napadu je koristio pokretljivost i dobar šut centara da razbija odbranu rivala.

U takvoj postavci, bilo je samo pitanje ko će bolje gađati. Kragujevčani su bili znatno precizniji, zbog čega u Šumadiju nose dva boda koja im gotovo osiguravaju opstanak u regionalnom društvu.

Podgoričanima, pak, sada predstoji nemoguća misija da se domognu završnog turnira, jer imaju dva poraza više od Partizana i Cibone, koji dijele 3. i 4. mjesto. A ostalo je samo šest kola...

"Nismo u defanzivi sproveli ono što smo planirali, bili smo dosta meki. Dozvolili smo im da imaju dosta otvorenih šuteva, pogodili su i stekli samopouzdanje koje ih je nosilo".

"Fajnl-for smo pominjali kao želju, ali Ćapin, koji je podigao ambicije klubu, tri mjeseca je van terena. Ivanović nikada nije imao ovoliku minutažu, Protić je došao da popuni tu poziciju, tako da nismo u situaciji da bilo kome prijetimo", naglasio je trener Budućnosti Igor Jovović.

Sa 11 poena dva Marka - Brkića (sedam) i Marinovića (četiri), Radnički je već u 4. minutu stigao do osjetne prednosti (11:4).

Brkić je svojim 13. košem povisio na 18:10, a Budućnost je prišla na 18:17 i onda potpuno potonula u posljednjem minutu prvog kvartala - Marinović je prvo realizovao dva bacanja, potom i kontru i dao trojku, a uz zvuk sirene je od table sa osam metara pogodio i Stefan Balzamović za velikih plus 11 (28:17).

Šehović je na startu druge dionice tri puta vraćao svoj tim na jednocifren minus, ali je Radničkom išlo sve od ruke, pa je Marinović pogodio osmu trojku iz 13 pokušaja za 37:25.

Na velikom odmoru je bilo 48:37 i umjesto da „plavi” konačno nađu rješenje za dalekometnu paljbu suparnika, uslijedila su tri šamara - Miloš Dimić, Stefan Birčević i Brkić su pogodili devetu, 10. i 11. trojku za velikih plus 20 (57:37) na isteku 23. minuta.

Budućnost je u posljednjoj dionici zaigrala znatno agresivnije u odbrani i trojkom Šehovića i košem Čedomira Vitkovca prišla na 68:62.

Gosti su odgovorili sa tri vezane trojke za 77:64, ali nije bio kraj - prvo je Miloš Komatina dao trojku, a potom je i Šehović pogodio iz velike udaljenosti, usput iznudio faul i dodatno bacanje za 80:75 na 135 sekundi prije kraja.

Miloš Komatina (Foto: S. Prelević)

Kragujevčanima je „ušla voda u uši”, nisu iskoristili još jedan napad, ali je centar Sava Lešić minut i 25 sekundi prije kraja oteo loptu pleju Budućnosti Nikoli Ivanoviću i time oklonio sve dileme...

"Žao mi je Budućnosti, jer smo joj umanjili šanse za fajnl-for. Veliki hendikep za Budućnost je što ne igra Ćapin, on je pravi igrač. Nikada nismo dobili u Podgorici, čak ni ja sa Hemofarmom, kada smo bili jači od Budućnosti", istakao je Nikolić.

Galerija

Bonus video: