Dentmon MVP kola, Bogdanović i Krstić najbolji strijelci

Dentmon je u pobjedi svoje ekipe nad Partizanom sa 89:77 imao indeks korisnosti 33 i bio je jedan od najzasližnijih za prvu pobjedu litvanske ekipe u Top 16 fazi Evrolige.
0 komentar(a)
Ažurirano: 15.02.2014. 11:11h

Košarkaš Žalgirisa Džastin Dentmon najkorisniji je igrač šestog kola Top 16 faze Evrolige.

Kako je danas objavljeno na sajtu tog takmičenja, Dentmon je u pobjedi svoje ekipe nad Partizanom sa 89:77 imao indeks korisnosti 33 i bio je jedan od najzasližnijih za prvu pobjedu litvanske ekipe u Top 16 fazi Evrolige.

Dentmon, kojem je ovo druga MVP titula ove sezone, postigao je 23 poena, a upisao je i pet skokova, šest asistencija i po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Košarkaš CSKA iz Moskve Nenad Krstić i Serhio Rodriges iz Real Madrida su sakupili 26 indeksnih poena. Krstić je u pobjedi ruske ekipe nad Galatasarajem postigao 24 poena, dok je Rodriges u duelu sa Lokomotivom iz Kubana ubacio 16 poena uz samo jedan promašen šut.

Najbolji strijelci šestog kola Top 16 faze su Krstić i košarkaš Partizana Bogdan Bogdanović sa 24 poena.

Bogdanović je sa 20,5 poena po meču najbolji strijelac u Top 16 fazi, dok je košarkaš Armanija Kit Langford sa 16,8 poena po meču najbolji poenter takmičenja.

Igrač Galatasaraja Pops Mensa-Bonsu je u prethodnom kolu uhvatio najviše lopti, 12, a i najbolji je skakač dosadašnjeg dijela takmičenja sa 9,3 skoka po meču.

Još jedan košarkaš Galatasaraja, Karlos Arojo, bio je najbolji asistent kola sa devet uspješnih dodavanja, dok su Bogdanović i igrač Bajerna Malkom Dilejni upisali najviše ukradenih lotpi, po četiri.

Bonus video: