Sofmori bolji od rukija

Ekipu, koju je sa klupe vodio Grent Hil, do pobjede vodio je Andre Dramond koji je meč završio sa 30 poena i 25 skokova.
51 pregleda 0 komentar(a)
Andre Dramond, Foto: Beta AP
Andre Dramond, Foto: Beta AP
Ažurirano: 15.02.2014. 10:52h

Čak 278 poena upisano je na utakmici “sofmora” (košarkaša koji igraju drugu sezonu u NBA ligi) protiv "rukija" (debitanata), kojim je otvoren Ol-star vikend NBA lige u Nju Orleansu – na kraju su slavili “somfori”, koje je sa klupe vodio Grent Hil, sa 142:136, u meču u kojem viđeno na desetine zakucavanja, al ii čak 33 trojke i 14 “rampi”.

MVP meča bio je igrač Detroita Andre Dramond, koji je dominirao u reketu sa čak 25 skokova, a upisao je i 30 poena. Dramond je, tako, oborio rekord Ol-star meča rukija i sofmora iz 2010. godine kada je Dehuan Bler imao 23 skoka.

"Bila je to izuzetna bitka. Gledali smo trojku za trojkom, non-stop", rekao je Dramond, koji je trofej za MVP meča, interesantno, primio u djelovima budući da je predstavniku sponzora ispao iz ruke i rastavio se.

Pored Dramonda, najveće zasluge za pobjedu "sofmora" pripadaju Dionu Vejtersu (Klivlend) koji je zabilježio 31 poena (šut iz igre 14-10, za tri poena 6-4) i sedam asistencija. Dvocifren učinak imali još Bredli Bil (Vašington) sa 21 poenom (5 sk, 4 as), Harison Barns (Golden Stejt) sa 16, Terens Džons Hjuston) sa 14 i Demijen Lilard (Portland) sa 13 poena.

U poraženom timu, koji je vodio Kris Veber, najbolji je bio Tim Hardavej junior (Njujork) sa 36 poena, od čega sedam trojki.

Hardaveja je najbolje pratio Mejson Plamli (Bruklin) sa 20 poena, sedam skokova i četiri ukradene lopte, 17 poena dodao je Majkl Karter-Vilijams (Filadelfija), 16 je ubacio Entoni Dejvis (Nju Orleans) uz osam skokova, dok su po 13 postigli Džered Salindžer (Boston) i Viktor Oladipo (Orlando).

Na klupi debitanata sjedio je makedonski reprezentativac i bivši igrač Crvene zvezde Pero Antić, ali on zbog povrede nije ulazio u igru. Uz Antića jedini Evropljani na ovom meču, i to na suprotnoj strani, bili su Litvanac Jonas Valančiunas i Grk Janis Antetokunmpo.

Ol star vikend je nastavljen sinoć takmičenjem u zakucavanju, šutiranju trojki i košarkaškoj spretnosti, a glavni događaj je večeras, 63. duel izabranih timova Istočne i Zapadne konferencije.

Bonus video: