Radonjić odveo Zvezdu u osminu finala Evrokupa

Kolo prije kraja druge faze Evrokupa, izabranici crnogorskog trenera Dejana Radonjića imaju skor 4-1 i osigurali su jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode dalje
76 pregleda 7 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Aba liga
Dejan Radonjić, Foto: Aba liga
Ažurirano: 13.02.2014. 00:25h

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u osminu finala Evrokupa pošto su večeras u Španiji, u pretposljednjem 5. kolu grupe L, savladali Bilbao sa 85:81 (25:17, 12:20, 23:20, 25:24).

Kolo prije kraja druge faze Evrokupa, izabranici crnogorskog trenera Dejana Radonjića imaju skor 4-1 i osigurali su jedno od prva dva mjesta u grupi koja vode dalje.

Zvezdu su do uspjeha Blažič sa 20, Dragićević sa 16 i Nelson sa 13 poena, dok su u Bilbau najefikasniji bili Mumbru sa 18 i Grimau sa 15.

Inače, Beograđani su u Bilbao stigli poslije dugotrajnog putovanja autobusom iz Madrida, zbog nemogućnosti da avion pod udarima jakog vjetra sleti na lokalni aerodrom.

"Iako smo bili poprilično emotivno i fizički iscrpljeni poslije osvajanja Kupa Radivoja Koraća, činjenice da nam je ovo bio četvrti meč u samo šest dana, odigrali smo na veoma visokom nivou i uspjeli da savladamo kvalitetnu ekipu Bilbaa. Ovaj trijumf još više dobija na značaju ako se zna kakvih smo sve peripetija imali u putu i da nismo imali dovoljno vremena za pripremu utakmice", izjavio je Radonjić za klupski sajt.

On je naglasio da su igrači pokazali visok nivo koncentracije i pobjednički karakter.

"Uspjeli smo da ostvarimo još jedan zacrtani, kratkoročni cilj i idemo dalje. Nećemo dozvoliti da nas ova pobjeda na neki način ponese, ne smije biti euforije i učinićemo sve da ostanemo sa obje noge čvrsto na zemlji. Okrećemo se narednim utakmicama, i dalje imamo veoma težak i zgusnut raspored. Pred nama je još mnogo izazova, a ova pobjeda, kao i osvajanje Kupa, sigurno će nam dodatno podići samopouzdanje i dati podstrek za još jači rad", zaključio je Radonjić.

Ranije danas Nižnji Novgorod je pobijedio Panionios sa 80:67 (24:13, 19:22, 14:15, 23:17).

Tabela: Crvena zvezda i Nižnji Novgorod 4-1, Bilbao 2-3, Panionios 0-5.

U posljednjem kolu, 19. februara, igraju Panionios - Bilbao i Crvena zvezda - Nižnji Novgorod.

Bonus video: