Četvrtfinale na redu, Budućnost Volkano danas sa Partizanom

Partizan je takmičenje u A grupi završio kao prvoplasirani sa osam pobjeda i dva poraza, dok se Budućnost sa polovičnim učinkom u B grupi plasirala među osam najboljih
0 komentar(a)
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 13.02.2014. 13:20h

Ulaskom u četvrtfinale Regionalne lige, košarkašice Budućnost Volkana su ispunile zacrtani cilj, ali se neće time zadovoljiti.

„Vučice” će pokušati da izbore nastup na fajnl-foru, iako ih na putu ka završnom turniru čeka prepreka zvana Partizan.

„Crno-bijele” su osvojile 1. mjesto u svojoj grupi, zbog čega nose epitet favorita. Ali, Beograđanke nisu tako jake kao na startu sezone, jer su ih u međuvremenu napustile dvije veoma poznate Crnogorke - Hajdana Radunović i Aleksandra Vujović.

Budućnost će pokušati da iskorist što u timu više nema djevojaka čiji je zajednički prosjek bio 34 poena po meču, i da danas u novobeogradskoj Hali sportova (16.30) napravi brejk.

"Partizan je apsolutni favorit. Brani trofej, ima dobar sastav, a pokazao je ambicije rezultatima koje je ostvario ove sezone. Mi smo, s druge strane, ispunile cilj, ali to ne znači da ćemo se predati. Nije bilo mnogo vremena da se spremimo za prvu utakmicu, ali znamo njihove vrline i ono što ih posebno karakteriše. Moramo da se pripremimo za zonski presing, koji izvanredno igraju", istakla je Živana Janković, organizatorka igre „plavih”.

Revanš je na programu 20. februara u Podgorici, a eventualna majstoirica sedam dana kasnije u Beogradu.

U ostalim četvrtfinalnim duelima sastaće se: Triglav – Crvena zvezda, Radivoj Korać – Srbobran i Atlet Celje – Medveščak.

Bolji iz četvrtfinalnih duela izboriće plasman na finalni turnir, koji je na programu 8. i 9. marta.

Bonus video: