Za ovo NBA pravilo sigurno niste znali!

Centar Robert Sakre je na 3 i po minuta do kraja meča dobio šestu ličnu, i u normalnim situacijama to bi značilo da je završio meč
0 komentar(a)
Ažurirano: 06.02.2014. 11:02h

Los Anđeles Lejkersi su pobijedili Klivlend Kavalirse iako su za utakmicu imali svega osam igrača, a heroji su njih pet koji su bili na terenu kada je utakmica završena.

Centar Robert Sakre je na 3 i po minuta do kraja meča dobio šestu ličnu, i u normalnim situacijama to bi značilo da je završio meč.

Međutim, Lejkersi jednostavno nisu imali zamjenu. Kris Kejmen je već imao šest ličnih, Džordan Farmar i Nik Jang su se povrijedili tokom utakmice, a ostalih četvoro aktivnih u sastavu nisu bili u konkurenciji za meč zbog povreda ili odmora.

Ta bizarna situacija je aktivirala pravilo specifično za NBA ligu da oba tima moraju imati pet igrača na terenu. Da bi se spriječila zloupotreba pravila, tim dobija i tehnički grešku kada se to desi, plus svaki sljedeći faul igrača sa šest ličnih je ujedno i nova tehnička greška.

U slučaju da se Sakre povrijedio, ili da je još jedan igrač Lejkersa napravio faul, u igru bi se vratio Kris Kejmen, kao prethodno diskvalifikovani igrač, ali bi i njegovi faulovi bili tehničke greške.

Upravo je Kejmen posebno dočarao situaciju u kojoj su se Lejkersi našli, tako što je legao i tako popunio praznu klupu za rezervne igrače.

Foto: Twitter

Srećom, nije se desio nijedan od tih još luđih scenarija, i Sakre je do kraja odigrao bez faula, izbjegavši da upiše veliki broj tehničkih grešaka poput slavnog Rašida Valasa u vrijeme dok je igrao za Portland.

Trener Lejkersa Majk D'Entoni je kazao da je razmišljao da vrati povrijeđenog Farmara koji bi samo stajao na terenu.

Čitavu situaciju Po Gasol je prokomentarisao šaljivo. "Ovo je nevjerovatno, je li iko znao za ovo pravilo?", napisao je Gasol na Tviteru.

Upravi Lejkersa vjerovatno neće biti smiješno to što će ekipa koja je okrnjena do tačke neprepoznavanja, ići na gostovanje Filadelfiji bez jasne slike ko će igrati, i sa pitanjem da li će biti vremena da potpišu nekog od igrača.

Galerija

Bonus video: