U polufinalu Budućnost Voli - Zeta, Sutjeska - Teodo

Nikšićani brane trofej, Budućnost Voli apsolutni favorit. U petak prvo na terenu Budućnost Voli - Zeta (18) i Sutjeska - Teodo (20.15). Finale u subotu od 18 sati
90 pregleda 0 komentar(a)
Kup košarkaša, Foto: Kscg.me
Kup košarkaša, Foto: Kscg.me
Ažurirano: 04.02.2014. 13:04h

Nikšić će u petak i subotu biti domaćin finalnog turnira Kupa Crne Gore za košarkaše.

Titulu brani Sutjeska, a osim njen za trofej će se boriti Budućnost Voli, Teodo i novajlija u eliti, sastav Zete.

Žrijebom je odlučeno da se u polufinalu sastavu domaćin i Tivćani, odnosno Budućnost Voli i Zeta.

Bez obzira što su prošle sezone ostali bez trofeja, “plavi” su apsolutni favoriti I bilo bi veliko iznenađenje da im drugi put uzastopno izmakne trofej.

“Kup je prethodne godine donio jedno veliko iznenađenje. Prihvatamo ulogu favorita, spremni smo da će sva tri protivnika biti jako motivisani i da će pokušati da nas iznenade. Malo poznajemo protivnike, moramo iskoristiti ovaj period sada se bolje upoznamo sa njima, jer još ne igramo u istoj ligi. Specifično za nas je što su protivnici navikli na pravilo igranja jednog mladog igrača u postavi, gdje mi moramo napraviti određene turbulencije. Ozbiljno ćemo shvatiti takmičenje i maksimalno ćemo uči spremni da osvojimo takmičenje”, istakao je Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Za Zetu je sam plasma na finalni turnir veliki uspjeh. Duel sa Budućnost Volijem je prava prilika da ekipa Srđana Mandića pokaže kvalitet.

“Nismo imali sreće na žrijebu. U petak će nam trebati malo više sreće protiv Budućnosti. Apsolutni su favorite, ali se nadam da ćemo ostaviti dobar utisak”, iskren je Mandić.

Sutjeska je u blagoj prednosti u odnosu na Teodo, jer igra pred svojim navijačima. Pokušaće to da iskoristi i plasira se u finale.

“Samim plasmanom na finalni turnir, ostvarili veliki uspjeh. Imamo mladu ekipu, cilj za ovu bio je plasman na finalni turnir i da konkurišeno za organizacioju jer smo ostali dužni navijačima. To ne umanjuje našu odgovornost i obavezu da se što bolje pripremimo za polufinalni duel koji neće biti lak. Dva puta smo izgubili od njih ove sezone. Imaju iskusnu ekipu, predvođenju iskusnim trenerom Kadijom. Neće biti lako, pozvao bih navijače da pomognu ka plasmanu u finale” istakao Vladimir Todorović, pomoćni trener Nikšićana.

On je na žrijebu zamijenio Dušana Dubljevića, koji je sa kadetskom selekcijom Crne Gore na turniru u Turskoj.

Tivćani su u napornom ritmu igranja mečeva svakog tri dana. To fizički troši tim, ali motiva pred finale kupa ne nedostaje.

“Bolje je u polufinalu igrati protiv Sutjeske, nego protiv Budućnosti. Podgorički tim je apsolutni favorit, bio bi veliko iznenađenje da bilo ko drugi osvoji trofej. Sutjeska je mlada ekipa sa dobrim trenerom, prije mjesec smo slavili u Nikšiću. To ništa ne znači, oni imaju blagu prednost kao domaćini. Trudićemo se da odigramo najbolje što možemo, da probamo da pobijedimo. Neće biti lako,, ali znam da će biti dobra utakmica i da će biti lijepa za gledanje”, naglasio je Kadija.

U petak će prvo na teren Budućnost Voli i Zeta (18 sati), a potom Sutjeska i Teodo (20.15).

Finale se igra u subotu od 18 sati.

Bonus video: