Košarkaši opet sa Izraelom, rivali i Bugarska i Holandija

Osim "stare mušterije" (tri pobjede u četiri meča), "crveni" će u grupi B igrati sa Bugarskom i Holandijom, sa kojom su se sreli u B diviziji, kada su tek kročili put ka evropskoj eliti
5 komentar(a)
Košarkaši Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Košarkaši Crne Gore, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.02.2014. 12:57h

Kao i u kvalifikacijama za prethodna dva šampionata Starog kontinenta, rival košarkaša Crne Gore će ponovo biti Izrael.

Osim "stare mušterije" (tri pobjede u četiri meča), "crveni" će u grupi B igrati sa Bugarskom i Holandijom, sa kojom su se sreli u B diviziji, kada su tek kročili put ka evropskoj eliti.

Izabranici Luke Pavićevića će svih šest mečeva odigrati od 10. do 27. avgusta, a vizu za Eurobasket u Ukrajini izboriće sedam pobjednika grupa i šest najboljih drugplasiranih timova.

Bosna i Hercegovina, koju će sa klupe voditi crnogorski trener Duško Ivanović, igraće u grupi A sa Velikom Britanijom i Islandom, a i druga grupa sa tri tima je veoma jaka - za mjesto u Ukrajini će se boriti Italija, Rusija i Švajcarska.

Ukoliko neko u međusobnim duelima "azura" i "zbornaje" upiše dvije pobjede, lako je moguća da iz te grupe bude najgora drugoplasirana ekipa...

Vizu za Eurobasket već su izborili domaća Ukrajina, zatim Francuska, Litvanija, Španija, Hrvatska, Slovenija i Srbija sa EP u Sloveniji, te Finska, Turska i Grčka, zahvaljujući specijalnoj pozivnici za Mundobasket u Španiji.

Grupa ABosna i HercegovinaVelika BritanijaIsland

Grupa BCRNA GORAIzraelBugarskaHolandija

Grupa CNjemačkaPoljskaAustrijaLuksemburg

Grupa DBjelorusijaMakedonijaBelgijaDanska

Grupa EPortugalGruzijaČeškaMađarska

Grupa FSlovačkaŠvedskaLetonijaRumunija

Grupa GŠvajcarskaRusijaItalija

Bonus video: