Kacikaris ili Sfairopulos na klupi Grčke

Neki iz saveza se zalažu i za povratak Panajotisa Janakisa, ali je to nemoguća misija, jer ima ugovor sa Kinezima do 2016. godine
0 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2014. 14:54h

Jorgos Vasilakopulos, predsjednik KS Grčke, krenuo je u potragu za novim selektorom, nakon što su Grci dobilio „vajld kartu“ za Svjetsko prvenstvo u Španiji.

Andrei Trinkjeriju je istekao ugovor završetkom šampionata Starog kontinenta u Sloveniji, a Vasilakopulos nije spreman da mu ponudi novi ugovor.

Do kraja februara bi trebalo da bude poznato ime njegovog nasljednika, a u ovom trenutku najbliži klupi su Fotis Kacikaris, bivši strateg Bilbaa, i Joanis Sfairopulos (Panionios).

Neki iz saveza se zalažu i za povratak Panajotisa Janakisa, ali je to nemoguća misija, jer ima ugovor sa Kinezima do 2016. godine.

Sa druge strane, ima ideja da se opet dovede stranac, kao što su Đoan Plaza ili Dejvid Blat, ali je Vasilakopulos za domaćeg stručnjaka.

Vasilakopulos je već obavio razgovor sa Kacikarisom i Sfairopulosom i zna njihove stavove po pitanju angažmana na klupi selekcije Grčke.

I jednom i drugom će ovo biti prvi samostalni selektorski angažman.

Sfairopulos je bio svojevremeno pomoćni trener u stručnom štabu Grčke (2001-2005) i Rusije (2011-2012).

Kacikaris je pred EP u Sloveniji preuzeo Rusiju, ali je zbog neslaganja sa čelnicima saveza podnio ostavku.

Bonus video: