Popović: Moramo odigrati kvalitetnu odbranu

"Meč u Beogradu dočekujemo bez imperativa pobjede, ali to ne znači da ćemo se u bilo kojem trenutku predati", jasan je Bojan Subotić
3 komentar(a)
Ažurirano: 02.02.2014. 09:34h

U nekompletnom sastavu, bez kapitena Marka Popovića i Aleksandra Ćapina (biće u timu, ali neće igrati), košarkaši Budućnost Voli očekuju večerašnji duel sa liderom Crvenom zvezdom.

Domaćin je apsolutni favorit, a podatak da u “Pioniru” još nije poražena jasno pokazuje da su Podgoričani pred (ne)mogućom misijom.

Bez obzira na tu činjenicu, crnogorski šampion u Beograd nije otputovao samo da odradi posao. Pokušaće da odigra najbolje što može i, ako ništa drugo, da bar namuči velikog favorita.

"Igramo protiv lidera prvenstva, evroligaške ekipa koja je bez poraza na svom terenu u ABA ligi. Biće veoma teška utakmica, moramo da odgovorimo na njihovu agresivnost, da se ne povučemo, nego da odigramo i mi agresivno i jako. Treba da budemo skoncentrisani svih 40 minuta i da imamo što manje praznih minuta i da strpljivo čekamo našu šansu. Moramo da zaustaviti njihov skok, a kao šansu vidim u našoj agresivnoj odbrani, koja mora biti kvalitetna tokom cijelog meča", objasnio je Aleksa Popović, drugi strijelac Podgoričana sa prosjekom od 10 poena po meču.

Podgoričani su slavili u prvom meču u “Morači” (62:60), čime su pokazali da imaju lijek za igru “crveno-bijelih”.

Isti recept pokušaće da upotrijebe i večeras i pokušaju da naprave, slobodno se može reći, senzaciju.

"Meč u Beogradu dočekujemo bez imperativa pobjede, ali to ne znači da ćemo se u bilo kojem trenutku predati. Crvena zvezda je apsolutni favorit i glupo je trošiti riječi o kakvom se timu radi. Dovoljno je reći samo da su prvi, mi ćemo dati sve od sebe da se dostojno suprostavimo i odigramo dobru utakmicu. Moramo da odigramo izuzetno agresivno i koncentrisano svih 40 minuta, ako želimo da pariramo domaćinu", jasan je Bojan Subotić, koji je ljetos upravo iz tabora “crveno-bijelih” stigao u Budućnost Voli.

Dejan Radonjić će drugi put grati protiv tima u kome je stekao reputaciju jednog od najboljih stručnjaka na prostorima bivše Jugoslavije.

Početkom novembra prošle godine ga je nadmudrio njegov đak Igor Jovović, a sada vidi priliku za revanš.

"Budućnost je jedna od tri ekipe koja nas je savladala u dosadašnjem dijelu ABA lige i tim koji se bori za fajnl-for. Budućnost ima mlade i talentovane igrače i imaju mogućnost da se odmore i spreme u odnosu na timove koji igraju u Evropi, što je prednost. Pouke iz prvog duela sa njima upućuju na to da moramo da budemo kvalitetniji da bismo ih savladali i održali prednost koju imamo na tabeli", istakao je Radonjić.

Raspored

Danas

Olimpija - Igokea (17)

C. zvezda - Budućnost Voli (19)

Sinoć

MZT Skoplje - Mega Vizura 80:72

Radnički - Solnok 82:91

Široki - Cedevita 68:73

Zadar - Krka 55:57

Utorak

Cibona - Partizan (18)

Galerija

Bonus video: