Šilb: Htjeli su da me natjeraju da raskinem ugovor

"Osjetio sam negativnu energiju. Ne samo oko mene, već cijelog tima", objasnio Amerikanac
0 komentar(a)
Blejk Šilb, Foto: Aba liga
Blejk Šilb, Foto: Aba liga
Ažurirano: 31.01.2014. 21:37h

Amerikanac Blejk Šild I Crvena zvezda okončali su saradnju, samo četiri mjeseca nakon što je počela.

Trener Dejan Radonjić nije bio zadovoljan igrama najvećeg ljetošnjeg pojačanja, pa je raskind ugovora bilo jedino logično rješenje.

Karijeru će nastaviti u Parizu, sa kojim je potpisao dvogodišnji ugovor.

“Srbija je za mene bila kulturni šok, ali pokušao sam da se adaptiram. Prvo sam pomislio da je to zbog navika koje sam stvorio tokom četiri godine u Francuskoj i da će mi biti potrebno vrijeme. Trudio sam se da ostanem pozitivan i da radim. Porodica i navijači su me podržavali, hrabrili, ali nikada nisam uspio da dođem do pravog nivoa svoje igre”, rekao je Šil u intervjuu za “L'Ekip”

On kaže da se njegov status promijenio nakon što je Crvena zvezda eliminisana iz Evrolige.

“Tim je radio zaista dobro i to je za mene bio prioritet. Kada smo ispali iz Evrolige kao da je pokrenuta lavina. Osjetio sam negativnu energiju. Ne samo oko mene, već cijelog tima. Ljudi su htjeli da nam stvore problem, a onda mi je jednog dana rečeno da neću putovati sa ekipom. Ipak, morao sam da nastavim da treniram. Pokušali su da me primoraju da raskinem ugovor i mnogo stvari mi je prolazilo kroz glavu. Bio sam bez porodice koja je otputovala za Ameriku. Na momente sve to mi je bilo mučenje. Ipak, ostao sam profesionalac i na kraju je moj agent postigao dogovor sa klubom oko sporazumnog raskida ugovora”, objasnio je Šild.

Bonus video: