OTKRIO ZA INDEKS

Rađa: Uradio bih isto što i Divac 1990. godine

Podsjećanja radi, Divac je, nakon pobjede u finalu nad SSSR-om, prišao jednom od navijača sa zastavom Hrvatske i oteo mu je.
0 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2014. 16:42h

Legendarni hrvatski košarkaš, bivši reprezentativac Jugoslavije Dino Rađa kazao je danas da je 1990. godine na Svjetskom prvenstvu u Argentini bio protiv isticanja hrvatske ili srpske zastave i da bi napravio sličan potez kao tadašnji saigrač Vlade Divac.

Podsjećanja radi, Divac je, nakon pobjede u finalu nad SSSR-om, prišao jednom od navijača sa zastavom Hrvatske i oteo mu je.

Divac je poslije tog incidenta objasnio da je titulu svjetskog šampiona osvojila Jugoslavija i da je želio da slavi uspjeh uz zastavu te države.

"Divac tada nije uradio ništa što ne bih i ja. Mi smo tada imali 22 godine. Nije nas interesovala politika i sve što se dogadalo u pozadini. Mi smo jedino željeli da budemo prvaci sveta. I da se meni približio neko sa srpskom, italijanskom ili bilo kojom drugom zastavom, uradio bih istu, potpuno istu stvar kao Vlade", rekao je Rađa za portal Indeks.

Rađa je demantovao i navode koji su se često pojavljivali u pojedinim medijima da je Divac poslije meča u Buenos Ajresu zgazio hrvatsku zastavu.

"Mi smo tada igrali za Jugoslaviju, ne za Hrvatsku, ne za Srbiju. I na kraju, svašta se tumačilo i pričalo kod nas. Od toga da je on tu zastavu gazio, da je udario tog čovjeka, da je pljuvao... Ako bolje pogledate snimak, vidjećete da se ništa od svega toga nije desilo", dodao je Rađa.