Jovović: Moramo spriječiti lake poene

“Radi se o izuzetno kvalietnoj ekipi, dobro popunjenoj na svim pozicijama, koja pruža dobre partije naročitio na svom terenu", objasnio Vladimir Mihailović
83 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 31.01.2014. 13:38h

Pred košarkašima Budućnost Volija je najteži, ali ujedno i najlakši ispit u ABA ligi.

Gostuju lideru Crvenoj zvezdi i u Beograd odlaze bez bijele zastave jer nemaju šta da izgube.

Domaćin je apsolutni favorit, “plavi” su već prežaljeni, ali to je idelna prilika da odigraju rasterećeno i pokušaju da naprave iznenađenje.

U prvom duelu sa “crveno-bijelima” u “Morači”, naš šampion je pokazao da može da igra sa njima.

Tada je Budućnost Voli slavila, ali je time sebi napravila “problem”, jer će izabranici Dejana Radonjića nastojati da se revanširaju za taj neuspjeh.

“Idemo u Beograd da odigramo meč protiv jakog protivnika, koji na domaćem terenu u ABA ligi nema poraz. To nam daje do znanja da su jako kvalitetni, da brane dobro domaći teren, da imaju fenomenalne pojedince. Prvi su na tabeli i uloga favorita pripada njima. Mi smo u prethodnom periodu trenirali dobro, uspjeli smo ekipu da osvježimo, uz neke kadrovske probleme koje imamo posljednjih mjesec, ali na koje smo se navikli. Idemo bez bijele zastave, sa željom da se „potučemo“ sa protivnikom, da vidimo da li ćemo doći u ikakvu situaciju da ih ugrozimo, iako posjeduju jako veliki kvalitet”, naglašava Igor Jovović, strateg Podgoričana.

Iako Crvena zvezda ima dva meča nedeljno, za razliku od Budućnost Volija, Jovovioć ne smatra da je to prednost njegovog tima.

“Od početka sezone su u ritmu na dva dana, ekipa se navikla na to. Njihov kvalitet je velika rotacija, na svakoj poziciji imaju po dva kvalitetna igrača, što im omogućava da se dovoljno osvježe i na oba fronta konkurišu za visok plasman. Imaju dovoljno vremena da se oporave do meča, izaći će maksimalno motivisani nakon poraza u Podgorici sa željom da se revanširaju”.

Oba tima karakteriše jaka, agresivna odbrana na ivici faula. Jovović će još jednom pokušati da nadmudri učitelja.

“Na njihovu agresivnost pokušaćemo da odgovorimo na isti način. Da u toj defanzivi pružimo maksimum. Publika će biti dodatni pkretač, iz agresivne odbrane daju dosta lakih poena iz polukontri i kontri. Taj ritam moramo svest i uvesti u neku kontrolu. Ukoliko se odvoje teško je igrati”, objasnio je Jovović.

Vladimira Mihailovića i ostale spoljne igrače očekuju duelu sa Demarkusom Nelsonom, Čarlsom Dženkinson, Brankom Lazićem…

“Radi se o izuzetno kvalietnoj ekipi, dobro popunjenoj na svim pozicijama, koja pruža dobre partije naročitio na svom terenu. Njihova pozicija to najbolje govori. Ne idemo za Beograd sa bijelom zastavom, nego ćemo se pripremiti za meč najbolje što nožemo, da odigramo što bolje, koliko nam to teren bude dozvoljavao. Vidjećemo šta ćemo moći da izvučemo”, zaključio je Mihailović

Kapiten Marko Popović neće biti u timu zbog povrede koljena, dok će Aleksandar Ćapin biti među 12, ali neće igrati

Raspored

Subota

MZT Skoplje - Mega Vizura (17.00)

Radnički - Solnok (19.00)

Široki - Cedevita (19.00)

Zadar - Krka (19.00)

Nedjelja

Olimpija - Igokea (17.00)

C. Zvezda - Budućnost Voli (19.00)

Utorak

Cibona - Partizan (19.00)

Galerija

Bonus video: