Barselona u Atini, Real čeka Makabi

Jedine neporažene ekipe u Top 16 fazi Evrolige, Barselona i Makabi imaće prave provjere kvaliteta
0 komentar(a)
Evroliga_1, Foto: BETA/AP
Evroliga_1, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 30.01.2014. 11:29h

Barselona i Makabi, jedine neporažene ekipe u Top 16 fazi, u ovom kolu naći će se na veliki iskušenjima. Katalonce čeka duel sa Panatinaikosom u Atini, dok će Makabi odmjeriti snage sa Realom, koji je u prošlom kolu poražen od CSKA u Moskvi, čime je prekinuo niz od 29 mečeva bez poraza u svim takmičenjima.

"Dočekujemo jedinu neporaženu ekipu u našoj grupi i veoma je važno da dobijemo i napravimo veliki korak ka plej-ofu. Makabi ima mnogo dobrih igrača i ne možemo se fokusirati samo na jednog. Imaju dobru unutrašnju igru, kao i opasne spoljne igrače Devona Smita, Riki Hikmena i Tajriz Rajsa. Teško je naći slabu tačku tom timu, ali mi ćemo igrati našu igru, jako u odbrani i sa dosta kontranapada, što nam je do sada donijelo rezultat, rekao je centar Madriđana Felipe Rejes.

Dejvid Blat, trener Makabija, ističe da njegov tim očekuje težak duel sa najboljom ekipom u Evropi.

"Sigurno da će Real sve uraditi da dobije meč nakon prvog poraza u Evroligi, ali i sezoni uopšte. Imaju sve elemente pobjedničkog tima - kvalitet, kontinuitet, odličnog trenera i, naravno, veliko iskustvo. Prvi smo u grupi, želimo da odigramo dobro i pobijedimo", jasan je Blat.

Barselona polako ulazi u željenu formu i nada se trijumfu u grčkoj prijestonici.

"Čeka nas težak zadatak, Panatinaikos igra dobro ove sezone. Nema sumnje da nas čeka i puna dvorana, ali vjerujem da imamo kvalitet da slavimo. Potrebno je da odigramo dobru odbranu svih 40 minuta", naglasio je strateg španskog šampiona Ćavi Paskval.

Panatinaikos voli da igra protiv Katalonaca, jer su baš protiv njih u Parizu 1996. godine osvojili prvu titulu prvaka Evrope (67:66).

"Biće zaista teška utakmica. Želimo da dokažemo da možemo da igramo protiv njih i da ih pobijedimo", optimista je Jonas Maciulis, bek Panatinaikosa.

Interesantno će biti u „Beogradskoj areni“, gdje će Partizan, desetkovan povredama dočekati Lokomotivu. „Crno-bijeli“ će u ovom meču biti lišeni usluga Dragana Milosavljevića i Milenka Tepića, pa su Rusi apsolutni favoriti.

Fenerbahče je uz dosta muke u prošlom kolu savladao Panatinaikos, a sada ga čeka gostovanje Emporio Armaniju. Nova pobjeda četu Željka Obradovića potpuno vraća u trku za četvrtfinale.

Danas

Grupa E

Olimpijakos - Unikaha 20.00

Emporio Armani - Fenerbahče 20.30

Grupa F

Bajern - CSKA 20.00

Real - Makabi 20.45

Petak

Grupa E

Panatinaikos - Barselona 20.30

Laboral Kuća - Anadolu Efes 20.45

Grupa F

Galatasaraj - Žalgiris 19.00

Partizan - Lokomotiva 20.45

Bonus video: