Kovač: Na pobjedu i u Sarajevu

Budućnost Volkano igraće sjutra u Sarajevu protiv Plej-ofa utakmicu devetog kola Međunarodne regionalne košarkaške lige
0 komentar(a)
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 29.01.2014. 16:55h

Budućnost Volkano repektuje rivala, ali će protiv Plej-ofai pored personalnih problema ići na pobjedu, kazao je trener podgoričkog kluba Miloš Kovač.

Budućnost Volkano igraće sjutra u Sarajevu protiv Plej-ofa utakmicu devetog kola Međunarodne regionalne košarkaške lige.

Kovač je kazao da podgorički tim očekuje kvalitetan protivnik, koji će, kako navodi, zbog značaja utakmice biti dodatno motivisan.

"To je protivnik sa kojim smo imali dosta problema u prvom meču u Podgorici. Obje ekipe meč dočekuju sa dosta izmijenjenim sastavom. Njihova glavna snaga je u čestim promjenama odbrane, gdje pokušavaju da iznenade protivnika i dođu do lakih poena. Spremni smo da na pravi način odgovorimo njihovim zamkama, dobro smo se primpremili i nadam se da ćemo uspjeti da iskoristimo svoju prednost na poziciji bekova", kazao je Kovač na konferenciji za novinare.

On je istakao da je Budućnost Volkano zbog neiskustva u podređenom položaju na centarskim pozicijama.

"Imamo personalnih problema, bolest Sanje Kuželj koja je deset dana odvojila od terena i poremetila nas u koncepciju rada. Na posljednjem treningu juče se povrijedila Ana Radović. Nadam se da povreda skočnog zgloba nije toliko ozbiljna i da neće moći da nam pomogne", rekao je Kovač.

On je kazao da najveći problem podgoričkom timu pravi povreda Radoivić i da li će moći da igra.

"Mi ćemo, ukoliko bi rezultati bili realni, proći dalje i ako ne dobijemo obje utakmice. Pobjedom protiv Plej-ofa ili Celja sigurno bi bili na četvrtfinalnom turniru. Ukoliko bi Crvena zvezda iznenadila Cekje, sa Slovenkama bi igrali za prvo mjesto, kazao je Kovač.

Prema riječima Božice Mujović, Plej-of je kvalitetna ekipa dobro pokrivena na svim pozicijama.

"Dobro smo radile i nadamo se povoljnom, ishodu. Pobjedom bi napravili ključni korak ka plasmanu u četvrtfinale regionalnog takmičenja. Neće biti lako, moramo svih 40 minuta da odigramo skoncentrisano da bi došle do pobjede", rekla je Mujović.

Krilo Marina Vučetić kazala je da očekuje tešku utakmicu i da ona donosi četvrtfinale.

"Igramo protiv kvalitetnog tima, sa dosta iskusnih igračica. U podgorici dobili smo ih poslije dva produžetka. Idemo da odigramo što bolje i pobijedimo ukoliko nam se ukaže prilika", kazala je Vučetić.

Budućnost nakon osmog kola ima polovičan učinak, po četiri pobjede i poraza.

Prvi međusobni duel dobila je 103:96.

Utakmica u Sarajevu počeće u 18 sati.

Bonus video: