Milatović: Sve igračice će se odazvati pozivu

"Sve igračice koje su na spisku su potvrdile dolazak, a jedino može da se desi da otkažu nastup zbog povreda, a nadam se da do toga neće doći", ističe Milatović
2 komentar(a)
Ažurirano: 29.01.2014. 15:43h

Selektor košarkašica Crne Gore Momir Milatović objavio je u ponedjeljak širi spisak od 26 igračica na koje računa za predstojeće kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Rumuniji.

Pored provjerenih snaga, koje su u prethodnom periodu nosile igru naše selekcije, nova imena su iskusni bek Aleksandra Vujović, Nikolina Popović i mlade Jovana Pašić (1992. godište) i Jelena Vučetić (1993), članice Partizana. One su spremne da se odazovu novom selektoru.

"Sa svim igračicama sa spiska smo obavili razgovor. Pašić i Vučetić su izrazile želju da igraju za Crnu Goru i one predstavljaju našu budućnost. Radi se o mladim, kvalitetnim igračicama. Što se tiče Aleksandre Vujović, to je igračica sa kojom sam sarađivao u Budućnosti. Obavili smo razgovor i spremna je, nakon mog dolaska na klupu, da se odazove i pomogne reprezentaciji Crne Gore. Sve igračice koje su na spisku su potvrdile dolazak, a jedino može da se desi da otkažu nastup zbog povreda, a nadam se da do toga neće doći", ističe Milatović.

S obzirom na tto da kvalifikacije startuju 8. juna, stručni štab će sa pojedinim igračicama raditi i dok traje sezona.

"Već smo napravili iskorak i na tom planu. Zajedno sa pomoćnicima Igorom Đaletićem i Milošem Kovačem obavićemo kontrolne treninge. Na spisku ima četiri igračice iz Budućnosti, a prema nekim informacijama Vujovićka bi u martu trebalo da bude u Crnoj Gori. Igračice koje budu završavale sezonu, priključivaće se treninzima. Planiramo da te treninge obavljamo nedjeljom, utorkom i četvrtkom, a vidjećemo koliko igračica će biti na tim treninzima".

"Crvene" će pripreme za kvalifikacije početi prvih dana maja, nešto više od mjesec pred premijerni duel sa Njemačkom.

"Još nismo utanačili, ali bi 5. maja trebalo da odemo na Zlatibor na pripreme. Igračice iz inostranstva koje budu igrale finala u svojim ligama, u Podgorici bi trebalo da budu 3. ili 4. maja. Sa ostalim igračicama počećemo da radimo već 24. aprila. Ono što je sigurno, 80 odsto ekipe bi trebalo da bude sa nama kada krenemo na Zlatibor. Problem može biti sa igračicama Partizana, jer se njihova finalna serija završava 10. ili 12. maja", zaključio je Milatović.

Bonus video: