Šutulović blista u Leotaru: Izabrao drugačiji put

"Kada nisam sa 18 godina potpisao profesionalni ugovor sa ekipom Budućnosti, izabrao sam drugačiji put od toga da budem blizu kuće"
0 komentar(a)
Ažurirano: 28.01.2014. 12:48h

U košarkaškom šampionatu Bosne i Hercegovine blista jedan Crnogorac - Podgoričanin Milorad Šutulović. Sa prosjekom od 18,2 poena prvi je strijelac Leotara iz Trebinja, a treći ukupno u šampionatu Bosne i Hercegovine. Sve nagovještava da bi ovo mogla biti možda i najbolja sezona u karijeri talentovanog beka.

"Moram biti zadovoljan dosadašnjim dijelom sezone, treći sam strijelac šampionata, osmi skakač, a u većem dijelu sam bio i MVP igrač. Zadovoljan sam ulogom koju imam u timu, minutažom i saradnjom sa trenerom. Zaista uživam u Leotaru i to se vidi po mojim igrama, a ostaje mi samo da nastavim u istom ritmu. Liga je dobra, dosta je jakih utakmica, a to je dobro za svakog igrača", ističe Šutulović za “Vijesti”.

Dvadesettrogodišnji košarkaš u Trebinje je stigao na poziv Marka Ičelića, stručnjaka iz Beograda.

"Nismo do sada sarađivali Ičelić i ja. Igrao sam za OKK Beograd, on je bio trener Radničkog, igrali smo jedan protiv drugog. Takođe, u Beogradu je odigrana revijalna utakmica u kojoj sam ja bio kapiten i tu me zapazio. Čim sam dobio poziv, nisam se dvoumio, došao sam u Leotar i nisam pogriješio. Dobro radimo, treninzi su kvalitetni i to se osjeća na mojoj igri, ali i igri cijelog tima.

Iako je na polovini sezone imao ponude da promijeni sredinu, odlučio je da ostane u timu iz istočne Hercegovine.

"Iako sam mlad, promijenio sam dosta klubova. Želim da ostanem ovdje bar do kraja sezone i da pokažem kvalitet. Promijenio sam 10-ak klubova, u nekim pamtim lijep period, u nekima ne, ali to sam ostavio iza sebe. Želim da na pravi način iskoristim 30-ak minuta koje provodim na terenu. Bilo je ponuda da promijenim sredinu, ali sam odlučio da ostanem u Leotaru. Možda sa finansijske strane nije baš najbolje, ali za mene je najvažnije da imam minutažu. Tu sam do 29. marta i završetka šampionata, a poslije ćemo da vidimo".

Ambicije Leotara su, bar za ovu sezonu, da se obezbijedi opstanak.

"Na polovini sezone smo bili 9. na tabeli od 12 klubova, a ekipa je napravljena sa ciljem da izbori ostanak. Vezali smo pet pobjeda i sada smo na diobi 5. mjesta. Sigurno da su porasle ambicije i stručnom štabu i nama, ali sada želimo da ostvarimo primarni cilj. Tek nakon toga razmišljaćemo o mogućnosti da se uključimo u borbu za vrh".

Bez obzira šta urade do kraja igrači Leotara, može se smatrati da je već sada sezona uspješna.

"Prije nekoliko dana izborili smo, pobjedom nad Bosnom, plasman na finalni turnir Kupa Bosne i Hercegovine. Leotaru će to biti prvi put nakon 13 godina da učestvuje u završnici tog takmičenja, što je veliki uspjeh. Tamo će igrati Široki i Igokea, što će biti za nas prilika da odigramo rasterećeno i da pokažemo kvalitet. Šta god da uradimo tamo, već sada smo napravili veliki uspjeh", zaključio je Šutulović, koji pored košarke nije zanemario ni knjigu.

Prošle godine je diplomirao na Fakultetu za poslovne studije.

Prave igre tek treba očekivati

Šutulović je rodnu Podgoricu napustio prije pet godina. Košarkaški put ga je vodio u ljubljansku Olimpiju, ABS Primorje, Igokeu, Podgoricu, Futuru (Kosovo) i OKK Beograd, prije nego što je pojačao Leotar.

"Kada nisam sa 18 godina potpisao profesionalni ugovor sa ekipom Budućnosti, izabrao sam drugačiji put od toga da budem blizu kuće. Većina mojih vršnjaka bi, vjerovatno, izabrala da ostane. Ja sam odlučio da se okušam van Crne Gore, za neke možda izgleda da je do bila greška, ali ne žalim ni za čim. Radio sam naporno i znao sam da će kvalitet doći do izražaja. Nisam pogriješio, napredujem iz sezone u sezonu i prave igre tek treba očekivati", objasnio je Milorad, sin najpoznatijeg crnogorskog i dugo godina jednog od najboljih svjetskih košarkaških sudija Zorana Šutulovića.

Bonus video: