Vujanić: Nešto mora da se mijenja u Partizanu, ovo se ranije nije dešavalo

„Ukrštanje prednjih ligamenata u 70 odsto slučajeva je posljedica umora. Treba napraviti balans između odmora i treninga, mora se više računa voditi o oporavku”, kazao je Vujanić
71 pregleda 0 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Beta
Duško Vujošević, Foto: Beta
Ažurirano: 27.01.2014. 12:40h

Za manje od godinu čak trojica bitnih košarkaša Partizana su doživjela teške povrede koljena.

Prvo je ligamente na kraju prošle sezone pokidao Davis Bertans, potom Leo Vesterman na početku ove, a prije nekoliko dana i kapiten Dragan Milosavljević.

Poznato je da Duško Vujošević ima naporne višečasovne treninge i rigorozne metode, pa se mnogi pitaju da li je takav sistem rada krivac za teške povrede Partizanovih asova.

Strateg „crno-bijelih” je već pričao na tu temu i rekao da su takva mišljenja stavovi dušebrižnika koji žele da otežaju stvari Partizanu.

Ali, i njegov bivši pomoćnik i igrač Miloš Vujanić ističe da cijela situacija nije normalna i da se takve stvari ne bi dešavale da igrači imaju malo više odmora.

„Igračima treba više odmora jer tokom sezone imaju više od 80 mečeva, što je mnogo. Ukrštanje prednjih ligamenata u 70 odsto slučajeva je posljedica umora. Treba napraviti balans između odmora i treninga, a u današnje vrijeme mora se više računa voditi o oporavku”, kazao je Vujanić za „Kurir”.

Nekadašnji plejmejker reprezentacije SRJ i SCG je igrao u Partizanu kod Vujoševića, a poslije odlaska je i on imao isti problem i tešku povredu koljena.

„Partizan je u kratkom periodu zadesio peh s povredama, a Dule je poznat kao trener koji voli da se igrači daju maksimalno na treninzima. Teško je nešto reći o čovjeku koji je osvojio toliko trofeja za Partizan, ali očigledno da nešto mora da se mijenja, i to hitno”.

„U suprotnom, neće biti dobro. Dok je bio profesor Koprivica u klubu, takve stvari se nisu dešavale. Današnje treninge treba prilagoditi savremenoj košarci, jer igrači imaju veliki broj utakmica tokom sezone, što automatski prouzrokuje i veći broj povreda”, smatra Vujanić.

Vujanić je povredu ukršetnih ligamenata prvi put doživio na vrhuncu karijere kada je pred kraj sezone 2004/2005. igrao za italijanski Skiper. Samo godinu kasnije je istu povredu obnovio u Barseloni i više se nikada nije vratio u staru formu...

Bonus video: