Vujošević treba da prestane da "ubija" igrače

“Izuzetno poštujem Vujoševića kao trenera i skauta, ali moram da naglasim da sam iskreno zabrinut za momke", istakao Galetić
54 pregleda 4 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Beta
Duško Vujošević, Foto: Beta
Ažurirano: 26.01.2014. 09:24h

Teška povreda Dragana Milosavljevića, treća ista u nizu za košarkaše Partizana (David Bertans, Leo Vesterman), pokrenula je lavinu komentara o tome kako se radi u taboru srpskog i regionalnog šampiona.

Dok profesor Vladimir Koprivica staje u odbranu Duška Vujoševića i na svoj način objašnjava česte povrede, sa druge strane doktor reprezentativnih selekcija Srbije Vladimir Galetić nema takvo mišljenje.

“Izuzetno poštujem Vujoševića kao trenera i skauta, ali moram da naglasim da sam iskreno zabrinut za momke. Najiskrenije mu savjetujem da prestane sa “ubijanjem” igrača. Očigledno je da oni ovakav ritam ne mogu da izdrže. Daleko od toga da je krivica njegova, ali ne mogu da shvatim da Partizan ne radi nikakve analize koje bi spriječile ovo što se dešava. Greške su prvenstveno u fiziologiji treninga. Suviše se forsira brzinska izdržljivost, a to rezultira oštećenjima na skočnim zglobovima, koljenima i leđima”, istakao je doktor Galetić, a prenosi “Telegraf”.

On se osvrnuo i na to kako bi trebalo da teče oporavak igrača.

“Prvi faktor je dobar ”fiziološki san”. Igrači moraju da zaspu u pola 12 i da se probude oko sedam. Organizam se samo tad oporavlja. Drugo je ishrana, izbaciti sokove, slatkiše i velike količine mesa. Treći je uzimanje obične vode prije, za vrijeme i poslije treninga”, zaključio je doktor Galetić.

Bonus video: