Real gost CSKA, Fener čeka PAO

CSKA će ugostiti Real. Madriđani igraju fenomenalno ove sezone, u elitnom takmičenju upisali su svih 13 pobjeda do sada, a računajući i Endesa ligu čak 29 trijumfa
0 komentar(a)
Ažurirano: 23.01.2014. 10:26h

Četvrta runda Top 16 faze Evrolige donosi veliki derbi - CSKA će ugostiti Real. Madriđani igraju fenomenalno ove sezone, u elitnom takmičenju upisali su svih 13 pobjeda do sada, a računajući i Endesa ligu čak 29 trijumfa.

Gledajući sa te strane, Španci su favoriti, ali i „armejci“ imaju kvalitet da nanesu prvi poraz Realu u sezoni.

"Real sada definitivno igra najbolju košarku u Evropi. Oni igraju sa dosta koncentracije, maksimalno su fokusirani i to daje sjajne rezultate i brojke. Mi, nažalost, ne možemo da računamo na Kajla Hejnsa, koji je i dalje povrijeđen, ali vjerujem da ćemo biti u stanju da odigramo dobar meč u ovom legandarnom rivalstvu", rekao je Etore Mesina, trener Moskovljana, koji je od 2009. do 2011. godine sjedio na klupi Reala.

Real je u Rusiju doputovao bez Džejsija Kerola, ali sa željom da stigne do još jednog slavlja.

"Igramo protiv velikog tima, a gledajući igrački kadar, CSKA je jedan od najmoćnijih timova u Evropi. Svjesni smo težine zadatka, ali želimo da odigramo još jednu dobru utakmicu i da se sa pobjedom vratimo u Madrid. Igramo protiv velike ekipe i velikog trenera, a to je dovoljna motivacija za nas", riječi su trenera „kraljevskog kluba“ Pabla Lasa.

Fenerbahče je poslije tri kola neočekivano na dnu tabele bez trijumfa. Duel sa Panatinaikosom je posljednja prilika za tim iz Istanbula da uhvati priključak u trci za četvrtfinale. Novi poraz udaljio bi „žuto-crne“ od tog cilja. Za Željka Obradovića ovaj meč ima poseban značaj, jer igra prvi put protiv tima koji je napustio ljeta 2012. godine nakon 13 sezona.

Partizan je u prošlom kolu napravio iznenađenje pobjedom nad CSKA pred svojim navijačima. Sada ga čeka još teži zadatak, gostuje u Teal Avivu. Makabi je apsolutni favorit, ali Beograđani najavljuju veliku borbu. „Crno-bijeli“ će biti bez prvog trenera Duška Vujoševića, koji je ostao u Beogradu na terapiji zbog problema sa bubrezima.

Raspored

Danas

Grupa E

Fenerbahče - Panatinaikos (19.00)

Barselona - Unikaha (20.45)

Grupa F

CSKA - Real (17.45)

Makabi - Partizan (20.05)

Bajern - Galatasaraj (20.15)

Sjutra

Grupa E

Anadolu Efes – Emporio Armani (19.15)

Laboral Kuća – Olimpijakos (20.30)

Grupa F

Lokomotiva - Žalgiris (17.00)

Bonus video: