Jovanović preuzima Igokeu

Milutin Latinčić je nakon odlaska Dragana Bajića podigao tim iz Laktaša, koji se bori za izlazak na evropsku scenu, ali očigledno da nije dugoročno rješenje
0 komentar(a)
Vlada Jovanović, Foto: Novosti.rs
Vlada Jovanović, Foto: Novosti.rs
Ažurirano: 19.01.2014. 14:30h

Igokea bi narednih dana mogla da dobije novog trenera. Prema pisanju "Sportskog žurnala“, uprava šampiona BiH postigla je dogovor sa Vladom Jovanovićem, bivšim strategom Partizana.

Milutin Latinčić je nakon odlaska Dragana Bajića podigao tim iz Laktaša, koji se bori za izlazak na evropsku scenu, ali očigledno da nije dugoročno rješenje.

Perspektivni trener radio je u Donjecku od rastanka sa Partizanom na ljeto 2012. godine, a trenutno je slobodan.

Jovanović je, poslije nekoliko sezona na klupi „crno-bijelih, gdje je asistirao Dušku Vujoševiću, izabran da naslijedi najtrofejnijeg trenera u istoriji Partizana kada je Vujošević ljeta 2010. godine preuzeo CSKA iz Moskve.

Jovanović je u dvije sezone osvojio dvije titule prvaka Srbije, dva Kupa Radivoja Koraća i jednu ABA ligu, uz plasman u Top 16 Evrolige.

Na kraju sezone 2011/12. godine, Partizan je odlučio da ne produži ugovor sa Jovanovićem, koji je otišao u Ukrajinu, a naslijedio ga je - Vujošević.

Prvi veliki uspjeh u Jovanovićevoj karijeri bio je pohod na zlatnu medalju sa juniorskom reprezentacijom Srbije, na FIBA Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Zajedno sa Jovanovićem u Igokeu će otići i kondicioni trener Vlada Radonjić, sa kojim je radio i u Humskoj.

Jovanović će prvi trening održati u ponedjeljak.

Bonus video: