Budućnost Voli poražena od Cibone

Samo na početku druge i treće četvrtine, Podgoričani su igrali svoju igru, dok su se u ostatku meča mučili i sa linije penala i u šutu za tri poena
13 komentar(a)
Ažurirano: 18.01.2014. 20:30h

Budućnost Voli je potpuno razočarala u Zagrebu, odigrala je napadači ako ne najslabiju, onda jednu od najslabijih utakmica i zasluženo je poražena od Cibone.

Imali su gosti priliku da možda i riješe sve dileme oko plasmana na fajnl-for da su uzeli dva boda, jer bi Zagrepčanima pobjegli dvije, a Igokei, koja je poražena od Radničkog u Kragujevcu, čak tri.

Imali su sve, ali su potpuno podbacili, kao da glavama nisu bili u dvorani “Dražen Petrović” već negdje sasvim drugo.

Kako su igrali protiv Cibone, izabranici Igora Jovovića bi trebalo dobro da se zamisle pred finiš regionalnog takmičenja.

Samo na početku druge i treće četvrtine, Podgoričani su igrali svoju igru, dok su se u ostatku meča mučili i sa linije penala i u šutu za tri poena, pošto je Cibona uskom zonskom odbranom provocirala šut iza linije 6,75 metara.

Meč je riješen u periodu od 24. do 30. minuta, kada je domaći sastav od minus šest (31:37), serijom 19:4 stigao do plus devet (50:41) i Budućnost Voli nije uspjela do kraja meča da preokrene.

Suad Šehović je jedini sa 14 poena (sedam skokova) bio dvocifren u redovima crnogorskog šampiona, dok je Dario Šarić predvodio Cibonu sa dabl-dabl učinkom (18 poena, 13 skokova).

Podršku mladom krilnom centru pružili su Ivan Siriščević (13, trojke 4-3) i Džerel Blesingejm (12, devet asistencija).

Prva četvrtina donijela je rezultatsku klackalicu, ekipe su se smjenjivale u vođstvu uz dosta promašenih šuteva.

U takvoj igri domaći sastav se bolje snašao, pa je poenima Šarića stigao do minimalne prednosti (15:13).

Drugu četvrtinu Budućnost Voli je otvorila serijom 8:0 za vođstvo 21:15, pa je Slaven Rimac bio prinuđen da zatraži minut odmora.

To je dalo rezultat, Zagrepčani su zaigrali bolje i do odlaska na odmor uspjeli da preokrenu (29:28).

Nakon prvog poluvremena, Budućnost Voli je za tri poena šutirala 11 odsto (18-2), a sa linije penala 33 odsto (12-4).

Sa druge strane, ni Cibona nije blistala, pa otuda gosti nisu imali veći minus.

Kako je Budućnost Voli otvorila drugo poluvrijeme, činilo se da je uhvatila pravi ritam.

Vilijem Kolmen, je vezao četiri poena, Aleksa Popović je pogodio trojku, a Čedomir Vitkovac dvojku za 37:31 (34. minut).

I umjesto da nastave u istom ritmu, Podgoričani su potpuno stali. Zonska odbrana domaćina 2-3 im je stvarala dosta problema, a Cibona je, na drugoj strani, lako pronalazila put do koša rivala.

Do kraja trećeg perioda je napravila seriju 19:4 i stigla do plus devet (50:41).

Nemanja Protić je u dva napada vezao dvije troke, Vitkovac je pogodio ispod koša za seriju 8:0 i prilazak na minus jedan (50:49).

Međutim, to je bilo kratkog daha, domaćin je uzvratio serijom 7:0 za 57:49 i miran završetak meča.

Osim što su izgubili dva boda, Podgoričani su poraženi i sa većom razlikom nego u “Morači”, pa će u slučaju istog broja bodova sa Cibonom, biti slabije plasirani.

Bonus video: