Jovović: Moramo zaustaviti Blesingejma i Šarića

Budućnost Voli će u ovom meču biti oslabljena, jer Marko Popović ima problema sa koljenom i neće biti u sastavu
3 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Zvonko Kucelin
Igor Jovović, Foto: Zvonko Kucelin
Ažurirano: 17.01.2014. 11:51h

Pred košarkašima Budućnost Volija je najvažniji meč u dosadašašnjem dijelu sezone.

U dvorani koja nosi ime legandarnog Dražena Petrovića mogu odškrinuti vrata završnog turnira ABA lige ukoliko slave u duelu sa Cibonom.

Hrvatski šampion im je direktni rival u borbi za četvrto mjesto i pobjeda bi rivala izbacila iz te trke.

Međutim, i pored problema sa sastavom koje je imali krajem prošle i početkom ove godine, Cibona igra dobro i “plavi” će morati da odigraju praktično savršen meč da bi upisali dva boda.

"Znamo šta predstavlja Cibona na košarkaškoj mapi, posebno na regionalnoj. To je klub sa velikom istorijom i zadovoljstvo je igrati u “Draženovom domu”. Igramo protiv ekipe koja je dosadašnjim igrama u sezoni pokazala da se radi o veoma kvalitetnom timu, koji je uprkos turbulencijama i odlascima igrača uspjeli da zadrži glavne igrače u rosteru i da prave sjajne rezultate, posebno u posljednjim utakmicama kada su gotove sve uspjeli da dobiju", objašnjava trener Podgoričana Igor Jovović.

Sva pažnja biće usmjerena ka tandemu koji u posljednje vrijeme igra u sjajnoj formi, pleju Džerelu Blesingejmu i krilnom centru Dariju Šariću, prvom skakaču lige.

"Oni su pokretači svih dobrih stvari na terenu. Blesingejm u ključnim trenucima preuzima odgovornost i šutem kažnjava protivnika. Sjajnim partijama drži ekipu u životu. Drugi igrač koji treba istaći je Šarić, koji uprkos godištu (1994) igra sjajno. Značajno je popravio procenat šuta spolja i već sada možemo da pričamo o tome da se radi o kompletnom igraču koji je opasan u svim segmentima igre. Oni će da budu posebne mete što se tiče naše odbrane. Ukoliko uspjiemo da ih iskontrolišemo, ne potcijenjujući ostatak tima, bićemo u situaciji da dođemo do pobjede".

I pored odlaska Andrije Žižića, Metju Dženinga i Di Džej Strouberija, “vukovi sa Tuškanca” imaju iskusan sastav predvođen Davorom Kusom i Marinom Rozićem.

"Borimo se sa njima za sami vrh, oni će zbog toga biti jako motivisani, a meč ima i veći značaj. Biće pod pritiskom jer moraju da odbrane domaći teren. Pobjedom dobijamo mnogo, ali i u slučaju poraza, o kome ne razmišljamo, ne može da nam uzme mnogo. Kus je iograo u velikim timovima, Rozić višegodišnji kapiten. Imaju ambicije čim su uspjeli da ih zadrže i da imaju želju da se bore za vrh", naglasio je Jovović.

Prošle sezone Podgoričani su bili ubjedljivi u Zagrebu (73:60), a Aleksa Popović (10 poena) je uz Vladimir Mihailovića (23), bio jedan od junaka pobjede.

"Cibona je odličan tim, iako je ostala bez tri važna igrača. To ne utiče na njih i dalje igraju odlično. Mi moramo da zaustavimo njihova dva najbolja igrača, da odigramo možda i najbolju odbranu ove sezone, ukoliko želimo pobjedu. Oni su nam glavni konkurenti za fajnl-for i pobjedom bi bliži cilju", zaključio je Popović.

Budućnost Voli će u ovom meču biti oslabljena, jer Marko Popović ima problema sa koljenom i neće biti u sastavu.

Bonus video: