Budućnost se sveti Zvezdi

Budućnost Volkano i Crvena zvezda odigraće sjutra u Podgorici utakmicu osmog kola Međunarodne ženske regionalne košarkaške lige.
0 komentar(a)
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Miloš Kovač, Foto: V. Belojević
Ažurirano: 14.01.2014. 16:38h

Pred košarkašicama Budućnost Volkana je jedan od ključnih mečeva za plasman među četiri najbolja tim u grupi i plasman u doigravanje za titulu.

U „Morači” sjutra gostuje Crvena zvezda, koja je u Beogradu slavila u neizvjesnoj završnici (86:82).

Veliki hendikep za Podgoričanke biće odlazak Ane Baletić i Ane Poček, koje su karijere nastavile u inostranstvu, a plavi dres su zadužile Živana Janković i Milica Milošev.

I pored odlaska dvije bitne igračice, svi u taboru crnogorskog šampiona su optimisti.

"Bez obzira na odlazak Baletić i Poček, ranije Jelene Škerović i hendikepa na poziciji centara, dobro treniramo i vjerujem da možemo da se nosimo, ne samo sa Crvenom zvezdom, nego i sa mnogo jačim od sebe. Ton igri beogradskog tima daje plejmejker Aleksandra Stanaćev. Ukoliko uspijemo da spriječimo kontre i Stanaćev svedemo na manji broj poena i asistencija, možemo ravnopravno da se nosimo sa Crvenom zvezdom. U naredne tri utakmice nama su potrebne dvije pobjede za nastavak takmičenja i siguran sam da će naše igračice uspjeti da ostvare taj rezultat", optimista je trener Miloš Kovač.

Od centra Ane Radović se očekuje da povede Budućnost Volkano ka četvrtom trijumfu.

"Crvena zvezda je kvalitetna ekipa, koja je posebno jaka na poziciji centra. Dobro smo se, međutim, spremile i nadam se povoljnom ishodu".

Za pleja Milicu Deuru trijumf znači veliki korak ka plasmanu u dalji tok takmičenja.

"Očekuje nas teška utakmica, protiv drugoplasirane ekipe naše grupe. Dobro smo se spremile za Crvenu zvezdu, znamo njene kvalitete i nadam se da ćemo im se revanširati za poraz u Beogradu", istakla je Deura.

Duel u dvorani “Morača” igra se sjutra veče od 20 sati.

Utakmica u dvorani Morača počeće u 20 sati.

Bonus video: