Jovović: Brža igra ne odgovara gostima

"Maksimalno se spremamo za meč i nadam se da ćemo uz pomoć navijača došli do pobjede i zadržali se u gornjem dijelu tabele”, Ističe Marko Popović. Nastup Nikole Ivanovića pod znakom pitanja
80 pregleda 6 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Zvonko Kucelin
Igor Jovović, Foto: Zvonko Kucelin
Ažurirano: 10.01.2014. 11:56h

Pobjeda nad Zadrom dobiće na značaju tek ako se savlada MZT Skoplje! Tako bi u najkraćem iz tabora “plavih” glasila najava pred duela sa makedonskim šampionom.

U prvom odmjeravanju snaga u dvorani “Boris Trajkovski”, slavio je domaćin zahvaljujući katastrofalnoj prvoj četvrtini Budućnost Volija.

U odnosu na taj duel, MZT Skoplje je jači za crnogorskog reprezentativca Seada Šehovića, Ivana Marinkovića, Aleksandra Cvetkovića i Amerikanca Karla Džonsa, a na klupi je nekadašnji strateg Podgoričana Zoran Martič umjesto Vlada Vukoičića.

Iako je pobjeda imperative za domaćina, put do dva boda biće izuzetno težak.

Makedonci su iskusan tim koji znaju da kazne svaku grešku rivala, pa će igrači Budućnost Volija morati da igraju maksimalno koncentrisano svih 40 minuta, ako žele da dođu do slavlja.

“Igramo protiv veoma iskusne ekipe, koja posjeduje kvalitet. Pojačali su tim, angažovali su par igrača i to pokazuje da imaju želju da do samog kraja lige bore se za plasman u gronji dio ABA lige, ako ne i za sam vrh. To je ekipa koja posjeduje ogromno iskustvo, treba istaći tu unutrašnju liniju predvođenu Todorom Gečevskim i Đorđijem Čekovskim, koji su nam u prvom meču u Skoplju zadali puno problema. Na spoljnim linijama imaju Amerikanca Kada Dejvisa i Seada Šehovića, uz Stefana Sinoveca jedna jako kvalitetna ekipa. Treba da igramo na gornjoj granici svojih mogućnosti da bi došli u situaciju da trijumfujemo”, objašnjava Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Prvog stručnjaka Podgoričana raduje činjenica da ekipa u posljednje vrijeme igra kvalitetno u odbrani.

“Mislim da će u meču sa MZT Skopljem to da bude prevashodni naš kvalitet kako bi iz te agresije mogli da damo dosta lakih poena u kontri i polukontri. Želimo da nametnemo ritam koji nama odgovara, nešto brži nego što bi ekipa MZT Skoplja može da prati. Očekujem težak meč, ali imamo jasne ideje kako treba da reagujemo i mislim da ćemo doći u situaciju da trijumfujemo”.

I pred duel sa Makedoncima, Budućnost Voli ne može bez kadrovskih problema. Plej Nikola Ivanović ima zdravstvenih problema i neizvjesno je da li će moći da igra.

“Ivanović je zbog viroze van treninga dva dana. Vidjećemo da li će moći da igra, odnosno da li će uspjeti da se oporavi. To su dodatni problemi, jer smo ostali bez plejmejkera Aleksandra Ćapina, pa smo se prinudno popunjavali. Sada ostajemo ponovo bez igrača, ali se nadam da će se oporaviti”, objasnio je Jovović.

Kapiten Marko Popović cijeni goste iz Skoplja, ali vjeruje da uz pomoć navijača saigrači I on mogu do novog slavlja.

“MZT je, kao i mi, jedan od kandidata za četvrt mjesto i finalni turnir ABA lige. Za razliku od prvog meča, oni su doveli par igrača i novog trenera i u Podgoricu dolaze da sa pobjedničkim ambicijama. Iz meča u meč igramo sve bolje, podižemo formu i dobro treniramo. Maksimalno se spremamo za meč i nadam se da ćemo uz pomoć navijača došli do pobjede i zadržali se u gornjem dijelu tabele”, zaključio je Popović.

Meč se igra od 21 sat, a cijena ulaznice je dva eura.

Bonus video: