Fener dočekuje Barselonu Partizan u Minhenu

Derbi se iugra u Istanbulu, gdje će Fenerbahče Željka Obradovića pokušati da pobijedi Barselonu
2 komentar(a)
Evroliga_2, Foto: BETAPHOTO
Evroliga_2, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 09.01.2014. 11:29h

Za najbolje klubove Evrope nema pauze. Danas i sjutra odigraće mečeve 2. kola Top 16 faze Evrolige, a derbi se igra u Istanbulu, gdje će Fenerbahče dočekati Barselonu.

Ta dva tima već su odigrala dva meča i slavila su po jednom. Za četu Željka Obradovića ovo je prilika da se iskupi za lošu igru i poraz prije sedam dana od Olimpijakosa u Atini.

"Veoma je važno da imamo podršku navijača, da oni shvate da je ovo druga Barselona od one sa kojojom smo igrali u prvoj fazi. Jači su za Breda Olesona, koji je sjajan šuter, i Erazema Lorbeka, važnog šrafa u njihovoj igri. Moramo da smanjimo oscilacije i da budemo koncentrisani svih 40 minuta", istakao je Obradović.

Partizan je, prema očekivanjima, na startu poražen od madridskog Reala u „Beogradskoj areni“, a sada ga čeka važan duel. Gostuje u Minhenu, ekipi Bajerna, koja mu je jedan od rivala za četvrto mjesto i plasman u četvrtfinale. „Crno-bijeli“ će i u ovom meču biti bez trenera Duška Vujoševića, koji ima zdravstvenih problema.

"Bajern je respektabilan tim sa sedam internacionalaca, od kojih su petorica Amerikanci, i sa grupom njemačkih reprezentativaca, a vodi ih veliki stručnjak Svetislav Pešić, o kome ne treba mnogo da pričamo. Stvari koje sam rekao o njima nisu komplimenti već činjenice. Mi ćemo učiniti sve da maksimalno spremimo utakmicu, odigramo na svoj način i sve što radimo maksimalno prikažemo na djelu. Plasman u Top 16 bio bi ogroman uspjeh, a sve u ovoj fazi je ogroman profit za ekipu. Svi želimo da odigramo najbolju utakmicu", rekao je Velimir Gašić, koji vodi tim u odsustvu Vujoševića.

Sa druge strane, i Pešić je pun hvale na računa Partizana, kao i Gašić za njegov sastav.

"Partizan trenutno nije najbolji tim u Evropi, ali igraju najbolju timsku košarku u Evropi. U Partizanu igra trenutno najbolji igrač u Evropi, Bogdan Bogdanović. Trijumf nam je neophodan, naročito poslije poraza u njemačkom šampionatu od Oldenburga. Nadam se da će Boris Savović biti spreman za meč, a Nihad Đedović će biti van terena još tri nedjelje", objasnio je Pešić.

Danas - GRUPA E Fenerbahče - Barselona (19.00) Emporio Armani - Olimpijakos (20.45) GRUPA F Makabi - Lokomotiva (20.05) Bajern - Partizan (20.15). Petak GRUPA E Anadolu Efes - Unikaha (19.00) Laboral Kuća - Panatinaikos (20.30) GRUPA F CSKA Moskva - Žalgiris (17.00) Real - Galatasaraj (20.45).

Bonus video: