Jovović: Odigrali smo dobro u odbrani

"Znali smo da Zadar na domaćem terenu igra bolje nego u gostima. Isto tako, znali smo da će obratiti pažnju na našu kolektivnu igru i odbranu", istakao Marko Popović
0 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2014. 19:42h

Budućnost Voli je na teškom gostovanju u Zadru osvojila dva boda sa kojima je ostala u trci za plasman na finalni turnir ABA lige.

Zbog toga je bilo razumljivo i zadovoljstvo trenera Igora Jovovića

"Odigrali smo tvrdu utakmicu u dobroj atmosferi. Očekivali smo da će biti jako teško da osvojimo bodove. Pripremali smo se i odigrali dobro, prvenstveno u odbrani. U pojedinim trenucima treće četvrtine smo izgubili kontrolu nad Šutalom, pa su oni poveli, ali kasnije smo ponovno uspostavili našu igru. U prvom dijelu nam je iznenađenje bio njihov novi igrači Dejvis, ali kasnije smo ga iskontrolisali. Zadar je odigrao vrlo dobro i nadam se da će igrati sve bolje i osigurati opstanak u ligi”, objasnio je Jovović.

Kapiten Marko Popović nije bio šuterski raspoložen, ali je dobrom odbranom dao doprinos trijumfu u dvorani „Krešimir Ćosić”.

"Čestitam Zadru na fer i korektnoj igri. Znali smo da Zadar na domaćem terenu igra bolje nego u gostima. Isto tako, znali smo da će obratiti pažnju na našu kolektivnu igru i odbranu. Ali baš smo uz pomoć odbrane trijumfovali. Bilo je oscilacija, međutim, pobijedili smo i to je najvažnije”, naglasio je Popović.

Hrvoje Vlašić, strateg domaćina, čestitao je Podgoričanima na pobjedi.

"Pokušali smo na sve načine, međutim presudila je njihova agresija i naša jako loša organizacija igre. Zatvorili su nam ulaze u napad i kasnije nismo imali previše ideje. Sa druge strane, oni su to korektno radili i preko "pik en rola" u završnicama napada kažnjavali naše greške. Presudna su bila tri uzastopna skoka u napadu u završnici. Tada smo još uvijek bili u utakmici, ali kada smo, dva, tri minuta prije kraja, izgubili skok, bilo je sve riješeno. Nismo osjećali ritam, previše smo usporavali, a kod kuće moramo da igramo mnogo brže. Treća četvrtina je bila dobra i pokazala je put kako treba da igramo, ali polovinom posljednje četvrtine smo izgubili ritam. Usporili smo i Budućnost je to znala da iskoristi”, iskren je Vlašić.

Josip Sobin je na startu meča zadavao dosta problema igračima Budućnost Volija, ali je kasnije i on zaustavljen.

"Čestitam gostima na pobjedi. Bila je utakmica baš onakva kakvu smo očekivali, teška, tvrda, sa puno „tuče” u odbrani. U nekim dijelovima smo reagovali dobro, pogotovo u trećoj četvrtini. Dugo smo se držali u egalu, ali nismo izdržali. Šteta”, istakao je centar Zadrana.

Galerija

Bonus video: