Subotić: Moramo da zaustavimo Šutala

"Naša prednost je na centarskim pozicijama, pogotovo ako bude igrao Deži Akindele", naglašava centar Miloš Komatina
1 komentar(a)
Ažurirano: 05.01.2014. 09:24h

Sa koferima punim optimizma, otputovali su košarkaši Budućnost Volija u Zadar na meč sa istoimenim domaćinom.

Tradicija je na strani gostiju, dobili su pet od posljednjih šest duela, ali se na to mnogo ne obaziru.

Papir je jedno, a ono što će se desiti na terenu je nešto sasvim drugo.

Zbog toga su „plavi“ maksimalno motivisani i riješeni da pruže maksimum kako bi došli do dva nova boda.

Iako do kraja ima još dosta da se igra, pobjeda u dvorani “Višnjik“ mogla bi da crnogorskom šampionu donese možda i dva ključna boda u borbi za plasman među prva četiri tima.

"Poznato je da je Zadar neugodan domaćin, zbog toga nas čeka težak meč. Dobro smo radili u prethodnom periodu, dobro smo se spremili. Moramo da odemo tamo da se maksimalno borimo i da ispunimo sve zahtjeve koje pred nas postavi stručni štab. Moramo da zaustavimo Šutala, on je njihov najbolji igrač i dokazao je da je stvarno veliko pojačanje. Kada on igra, onda se razigra i cijela ekipa i moramo da obratimo pažnju na to, ne smijemo mu dozvolili da uđe u seriju poena", objašnjava krilni centar Bojan Subotić.

I Miloš Komatina očekuje težak zadatak u Zadru, ali se nada da će Budućnost Voli stići do 10. pobjede ove sezone.

"Biće veoma težak meč, svi znamo kako su teška gostovanja u Zadru. Oni nisu baš dobro startovali, ali se polako dižu i nema sumnje da će sve uraditi da nas dobiju. Mi idemo tamo da odigramo najbolje što možemo i da nastavimo niz pobjeda, kako bismo ostali u trci za plasman na fajnl-for. Važna je svaka utakmica, pogotovo na strani protiv, tako da kažem, slabijih timova gledajući tabelu. Svaka pobjeda mnogo znači, ima dosta ekipa koje žele da dođu do četvrtog mjesta i svaki bod je veoma važan".

Veliki znak pitanja stoji pored Deži Akindelea, kada je njegov nastup u pitanju, ali i pored toga Komatina vjeruje da je prednost njegovog tima pod košem.

"Naša prednost je na centarskim pozicijama, pogotovo ako bude igrao Akindele. Pokušaćemo to da iskoristimo kako bismo došli do dva boda. Imamo veliku želju da pobjedom počnemo 2014. godinu i nadam se da ćemo u tome i uspjeti. Očekujem da izbjegnemo oscilacije koje smo imali, pogotovo u posljednjem meču sa Krkom, kada smo ispustili veliku prednost. Siguran sam ako protiv Zadra uspijemo da se odlijepimo, da ćemo na pravi način znati da meč privedemo kraju", zaključio je Komatina.

Sobin: Ključ je u agresivnosti

Josip Sobin je u prvom meču u "Morači“ ubacio 13 poena, uhvatio pet lopti i imao dvije asistencije i tri ukradene lopte.

Međutim, to nije pomoglo Zadru da izbjegne ubjedljiv poraz (90:68). Bivši centar Splita se nada revanšu.

"Budućnost je ekipa koja je godinama u vrhu ABA lige. U prvom dijelu prvenstva su nas visoko porazili. Ključ utakmice je da zaigramo još agresivnije od njih, da im zatvorimo skok, da uđemo u „tuču“ sa njima, pogotovo ispod koša. Ako to ispoštujemo, nadam se da možemo osvojiti dva boda, koja su jako važna na putu ostvarenja našeg cilja", optimista je Sobin.

Danas

Zadar - Budućnost Voli (17.00)

Juče

Krka - Cedevita 64:65

C. Zvezda - Igokea 93:59

Cibona - Olimpija 83:71

Široki - Radnički 79:81

Petak

MZT Skoplje - Solnok 73:63

Ponedjeljak

Mega Vizura - Partizan (18.00)

Galerija

Bonus video: