Spanulis MVP kola

On je postigao 28 poena, a upisao je i devet asistencija što mu je obezbedilo indeks korisnosti 39.
3 komentar(a)
Vasilis Spanulis, Foto: Beta/AP
Vasilis Spanulis, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 04.01.2014. 11:23h

Košarkaš grčkog Olimpijakosa Vasilis Spanulis najkorisniji je igrač prvog kola Top 16 faze Evrolige, objavljeno je danas na sajtu tog takmičenja.

Spanulis je odigrao jednu od najboljih utakmica u svojoj karijeri i predvodio je Olimpijakos u pobjedi nad Fenerbahčeom Željka Obradovića sa 95:82.

On je postigao 28 poena, a upisao je i devet asistencija što mu je obezbedilo indeks korisnosti 39.

Grčki košarkaš je pogodio četiri trojke iz osam pokušaja, uhvatio je pet lopti, a nad njim je napravljeno devet faulova.

Drugi igrač po korisnosti na početku Top 16 faze Evrolige bio je košarkaš Fenerbahčea Emir Preldžić sa indeksom korisnosti 28. On je postigao 17 poena uz šest skokova i pet asistencija.

Trojica košarkaša podijelila su preostala mjesta na listi najboljih pet igrača prvog kola. Janis Burusis iz Real Madrida, Riki Hikman iz Makabija i Viktor Krijapa iz CSKA imali su indeks korisnosti 26.

Spanulis nije samo MVP kola, on je i najbolji strijelac kola, a ukupno je drugi strijelac takmičenja. On u prosjeku postiže 16,9 poena po meču, a od njega je jedino bolji igrač Fenerbahčea Bojan Bogdanović, koji bilježi 17,9 poena po utakmici.

Najbolji asistent kola bio je Dimitris Dijamantidis sa 11 asistencija, a košarkaš Panatinaikosa je i najbolji asistent Evrolige sa 7,6 dodavanja po utakmici.

Bonus video: