Jovović: Imamo pravo na optimizam, želimo pobjedu

"Akindele je pod velikom znakom pitanja. Počeo je da radi lagano sa kondicionim trenerom i ne znamo da li ćemo moći da računamo na njega", objasnio strateg "plavih"
4 komentar(a)
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Nikola Ivanović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.01.2014. 14:14h

Prvi ispit u 2014. godini, košarkaši Budućnost Volija imaće u Zadru protiv istomeinog domaćina.

Ako se gleda tabela i tradicija u posljednjih nekoliko sezona, onda je crnogorski šampion favorit.

Od posljednjih šest mečeva, Podgoričani su dobili pet, uključujući i posljednja dva u dvorani „Višnjik“.

Međutim, Dalmatincima gori pod nogama, bore se za opstanak u ABA ligi, a od pet pobjeda koje imaju na kontru, četiri su ostvarili na svom terenu.

To jasno pokazuje da je pred „plavima“ težak zadatak.

"Nismo previše slavili u prethodnom periodu, već smo naporno trenirali i to nam daje za pravo da na duel sa Zadrom odemo sa određenom dozom optimizma i sa velikom željom da trijumfujemo. Svjesni smo da je Zadar grad košarke, da je to ekipa sa velikom istorijom koja sada, kao i u prošlosti mnogo bolje partije pruža na svom terenu. Otvorili su sezone slabije, imali su nekoliko visokih poraza, ali su se u međuvremenu konsolidovali, doveli nekoliko dobrih igrača, prevashodno Marka Šutala, koji im je donio kvalitet i iskustvo na spoljnim pozicijama. Došli su rezultati, imaju pet pobjeda, od kojih je većina ostvarena u Zadru. Moramo da odigramo jako kvalitetan meč u obra pravca, da svedemo njihovu kontru i polukontru na jedan razuman nivo, da odigramo agresivno na spoljnoj liniji, kako bi bili bliži pobjedi. Neće biti lako, dobro ćemo se spremiti i dati sve od sebe da slavimo“, ističe Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Otežavajuća okolnost je što i na ovom meču, najvjerovatnije, stručni štab neće moći da računa na usluge Deži Akindelea, koji i dalje ima probema sa koljenom.

Sa druge strane, Zadrani su se pojačali pod košem dolaskom Amerikanca Beneta Dejvisa (30 godina, 206 centimetara), koji je stigao iz Izraeela.

"Akindele je pod velikom znakom pitanja. Počeo je da radi lagano sa kondicionim trenerom i ne znamo da li ćemo moći da računamo na njega. Najvjerovatnije će putovati sa nama, a kolike će mu biti mogućnosti, vidjećemo pred sam početak meča“, objasnio je Jovović.

Plej Nikola Ivanović očekuje težak duel u Zadru, ali i pobjedu svog tima.

"Atmosferu koja nas čeka, a koja nije nimalo laka za igranje, treba da iskoristimo da to bude dodatni motiv za nas. Imamo šansu da napravimo još jedna dobar rezultat i iskorak za vrhu tabele. Potrebno je da mi držimo ključeve igre u našim rukama svih 40 minuta i da im ne damo da u naletima poentira iz kontranapada. Zadar ima dosta mladih igrača koji će biti maksimalno motivisani, ali na njihovu agresivnost treba da dogovorimo još agresivnije. Pokušaćemo da diktiramo ritam i mislim da odbrana može da bude presudna“, zaključio je Ivanović.

Ekspedicija Budućnost Volija u Zadar odlazi u subotu rano ujutro.

Bonus video: