Džikić: Cilj je plasman Makedonije na EP

„Očekujem od nekoliko igrača da budu nosioci igre reprezentacije u budućnosti, ali to ne znači da neću razgovarati i sa starijima i sa onima koji su najavili povlačenje”, kaže Džikić
0 komentar(a)
Aleksandar Džikić, Foto: Bc.lrytas.lt
Aleksandar Džikić, Foto: Bc.lrytas.lt
Ažurirano: 30.12.2013. 14:14h

Novi selektor košarkaške reprezentacije Makedonije Aleksandar Džikić rekao je danas da je njegov cilj plasman na Evropsko prvenstvo u Ukrajini.

„Čast mi je da budem selektor nacionalne selekcije u zemlji koja voli košarku. Iako sam ovdje stranac, ne osjećam se tako i učiniću sve da opravdam povjerenje”. „Imamo mnogo posla, imamo i vremena i mislim da će ovo biti dobro iskustvo za mene”, rekao je Džikić na konferenciji za novinare u Skoplju.

Džikić je, takođe, najavio i podmlađivanje ekipe, ali ne po svaku cijenu.

„Ako sve bude u redu, očekujem od nekoliko igrača da budu nosioci igre reprezentacije u budućnosti, ali to ne znači da neću razgovarati i sa starijima i sa onima koji su najavili povlačenje”, rekao je Džikić.

Među košarkašima koji su najavili povlačenje iz reprezentacije je i iskusni centar Pero Antić.

Džikić je obećao da će razgovarati i sa njim, dok, kako je rekao, nema najava od Boa Mekejleba da više neće igrati za Makedoniju.

„Antić je mnogo uradio za reprezentaciju. Razgovaraćemo sa njim i vidjećemo da li može da pomogne timu u novom ciklusu. Nadam se da njegova odluka nije definitivna”, rekao je Džikić.

Srpski trener će Makedoniju predvoditi sa klupe naredne dvije godine.

Džikić je radio kao pomoćnik Duška Vujoševića u Partizanu, bio je dio stručnog štaba tri NBA tima, a samostalno je vodio Krku, Olimpiju i Lijetuvos ritas.

On će biti treći stranac na klupi Makedonije, poslije sunarodnika Jovice Arsića i Slovenca Aleša Pipana.

Bonus video: