Dubljevići obilježili godinu

Jelena je najbolja košarkašica Crne Gore u inostranstvu, a Bojan je „pokupio” isto priznanje u konkurenciji igrača
162 pregleda 13 komentar(a)
Ažurirano: 26.12.2013. 20:46h

Godinu na izmaku u kraljici igara u Crnoj Gori je obilježilo prezime Dubljević - Jelena je najbolja košarkašica Crne Gore u inostranstvu, a Bojan je „pokupio” isto priznanje u konkurenciji igrača.

"Kao i svako priznanje, ovo stvara još veću obavezu da se dokažem i opravdam nagradu. Nadam se da će 2014. biti uspješnija nego 2013. godina. Žao mi je zbog Evropskog prvenstva, ali što prije prihvatimo to bićemo spremniji da popravimo neke stvari i napravimo korak naprijed", rekla je Jelena Dubljević, košarkašica USK Praga, koja je bila najbolja igračica Crne Gore na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Njen prezimenjak je bio među najboljima u dresu „crvenih” na Eurobasketu u Sloveniji, a u prethodnoj sezoni je proglašen za „zvijezdu u usponu” Evrokupa i bio je deveti na listi MVP igrača Endesa lige. Umjesto centra Valensije, koji ima klupske obaveze, nagradu je primio njegov brat Vladan.

Na tradicionalnoj svečanosti Košarkaškog saveza Crne Gore, dodijeljeno je još pet priznanja - krilo Budućnost Volija Aleksa Popović je drugu godinu zaredom najbolji košarkaš u Crnoj Gori, u konkurenciji košarkašica tu plaketu je dobila Biljana Turčinović iz nikšićkog Rolinga, mladi igrači godine su Mašan Vrbica (Lovćen) i Božica Mujović (Budućnost Volkano), a najuspješniji trener je Dragan-Prle Radović.

"Velika mi je čast što sam proglašen za najboljeg košarkaša, a naročito zbog činjenice da nagradu dobijam drugu godinu zaredom. Hvala saigračima i trenerima, bez njihove pomoći ne bih ništa uradio. Nadam se da ću igrama u Budućnosti i reprezentaciji opravdati ovu nagradu", istakao je Popović.

U konkurenciji za trenera godine bio je Jelenin rođeni brat Dušan Dubljević, koji je sa Sutjeskom senzacionalno osvojio Kup Crne Gore. Priznanje „Goran-Poli Bojanić” je, ipak, sasvim zasluženo otišlo u ruke Dragana Radovića, jer je juniorsku reprezentaciju napokon doveo do A divizije i ostvario odlične rezultate sa Lovćenom.

"Momci iz juniorske reprezentacije i Lovćena su ostvarili dobre rezultate i omogućili mi da dobijem ovo priznanje. Počastvovan sam, veliku zahvalnost dugujem Košarkaškom savezu, ali i igračima iz obje ekipe. Ovo je ogroman motiv za još bolji rad", rekao je Radović, kojem je nagradu uručila Maja Bojanić, kćerka nekadašnjeg trenera Budućnosti i Lovćena.

Radovićev pulen iz Lovćena Mašan Vrbica je igrao na Evropskom prvenstvu za mlade, na kojem je Crna Gora osvojila 8. mjesto, i bio jedan od najboljih sa prosjekom od 9,1 poen, 3,9 asistencije i 3,1 skok. U 1. kolu Erste lige je postao prvi košarkaš u Crnoj Gori koji je ostvario tripl-dabl, zbog čega je zasluženo dobio nagradu.

"Jako mi je bitno ovo priznanje, biće mi podstrek za dalji i naporniji rad", poručio je 19-godišnji plejmejker.

Galerija

Bonus video: