Đorđević predstavljen: Želim da pobijedim Španiju

"Lični cilj je da pobijedimo Španiju, koja je dominirala evropskom i svjetskom košarkom minulih godina. Drugi najveći cilj je odnos sa igračima i poboljšavanje njihove forme"
0 komentar(a)
Aleksandar Đorđević, Foto: BETAPHOTO
Aleksandar Đorđević, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 25.12.2013. 13:02h

Legendarni Aleksandar Đorđević danas je predstavljen kao novi selektor Srbije i u startu je pokazao da ima velika očekivanja:

"Lični cilj je da pobijedimo Španiju, koja je dominirala evropskom i svjetskom košarkom minulih godina. Drugi najveći cilj je odnos sa igračima i poboljšavanje njihove forme", rekao je Đorđević.

Stručnjak koji je bio praktično i jedini kandidat da naslijedi Dušana Ivkovića na klupi potvrdio je da je svjestan situacije u kojoj je srpska košarka.

"Odmah sam prihvatio poziv. Imam ogromnu energiju i entuzijazam i želim to da prenesem na igrače. Hvala košarkaškoj javnosti na podršci. Hvala Pešiću, Maljkoviću, Obradoviću, Tanjeviću, Slavniću", kazao je Đoršević, bivši trener Benetona i Olimpije iz Milana.

On je pojasnio i da će mu glavni zadatak biti da spriječi "otkaze" igrača.

"Igrači su najvažnija karika u sistemu, a otvorenim odnosnom pokušaću te otkaze da limitiram. Odlaziću na njihove mečeve, pričaću sa njihovim trenerima... Prvo ću se čuti sa Dušanom Ivkovićem, razgovor s njim će mi biti od ogromne pomoći".

Đorđević je tokom igračke karijere sa selekcijom Jugoslavije osvojio tri titule prvaka Evrope, ima i svjetsko zlato, kao i olimpijsko srebro.

Košarku je počeo da igra u Partizanu, sa kojim je 1992. godine postao prvak Evrope, a poslije „crno-bijelih“ je igrao za milansku Olimpiju, Fortitudo, Portland, Barselonu, Real Madrid i Skavolini.

Bonus video: