Budućnost Voli bolja od Mega vizure

Odluka o pobjedniku pala je sredinom posljednje četvrtine, kada su „plavi” serijom 12:1 stigli do 71:60
58 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 21.12.2013. 22:27h

Budućnost Voli je savladala Mega Vizuru, ali je morala da se pomuči da bi došla do dva boda, sa kojima je ostala u trci za plasman na završni turnir.

U nekoliko navrata crnogorski šampion je imao dvocifrenu prednost i priliku da možda i riješi sve dileme, ali su se gosti uvijek vraćali.

Odluka o pobjedniku pala je sredinom posljednje četvrtine, kada su „plavi” serijom 12:1 stigli do 71:60.

Mega je zaprijetila, prišla na minus četiri (75:71), ali više od toga nije mogla.

Nikola Ivanović je bio najefikasniji u redovima Budućnost Volija sa 16 poena (trojke 6-4, pet asistencija, četiri ukradene lopte), a po 14 su dali Suad Šehović, Vladimir Mihailović (6-4 za tri) i Deži Akindele (osam uhvaćenih lopti).

U poraženom timu je blistao bivši član Podgoričana Nemanja Radović, koji je meč okončao sa 21 košem (dvojke 4-4, trojke 5-4) i šest skokova.

Pratili su ga Nenad Miljenović (16) i Nikola Jokić (14).

Početak utakmice bio je obećavajući za Podgoričane, jer je u 3. minutu imala vođstvo od 9:1.

Bio je to znak da Dejan Milojević zatraži minut odmora, ali ni to nije dalo rezultat.

Domaći tim je igrao sigurno i nakon prve četvrtine imao je dvocifrenu prednost (24:14).

U istom ritmu Budućnost je nastavila i u drugom periodu, pa je u 12. minutu bilo 28:17.

Tada je Mega Vizura stala u zonu 2-3, domaćin se nije snašao na pravi način.

Uslijedila je serija gostiju 12:3 i minus od svega dva poena (31:29).

Međutim, crnogorski šampion se budi u samom finišu poluvremena, Mihailović i Šehović su pogodlili trojke za plus 10 (43:33) pred odlazak na veliki odmor.

U nastavku je tim Igora Jovovića kontrolisao igru, prednost se kretala od četiri do 11 poena, koliko je bilo u dva navrata.

Radović se probudio u prvim minutima posljednjeg kvartala, vezao je pet poena, pa je Mega Vizura izjednačila na 59:59.

Činilo se tada da slijedi neizvjesna završnica, ali je Budućnost Voili napravila seriju 12:1, koju je trojkom zaključio Ivanović za 71:60.

Mega Vizura se, međutim, nije predavala, prijetila je i dva minuta prije kraja prišla na 75:71.

Aleksa Popović je realizovao dva bacanja, Vasilije Micić je promašio trojku,a tačku na trijumf je stavio Akindele sa linije penala 33 sekunde prije posljednjeg zvuka sirene za nedostižnih 79:71...

Ovacije za Milojevića

Podgorička publika nije zaboravila ono što je Dejan Milojević uradio u dresu Budućnost Volija od 2000. do 2004. godine.

Prilikom zvaničnog predstavljanja ekipa, strateg Mega Vizire dobio je ovacije publike u "Morači”, a sportski direktor „plavih” Gavrilo Pajović mu je uručio umjetničku sliku.

“Zaista sam dirnut dočekom, Podgorica je moj grad, ovdje sam proveo prelijep dio karijere i drago mi je da dođem, jer imam puno prijatelja. Nisam bio od 2009. godine, ali se sada poklopilo da sam trener ekipe i ABA ligi i da dođem da se vidim sa meni dragim ljudima”, rekao je Milojević.

Što se tiče meča, uz čestitke Podgoričanima na pobjedi je dodao:

“Moja ekipa je pokazala da i sa najboljima u ligi, a smatram da je Budućnost jedna od njih, može da igra ravnopravno. Loše smo ušli u meč, Budućnost je bila agresivna, a mi se nismo snašli. Ušli smo u njihov ritam, sa dugim napadima, na mali broj poena, što nama ne odgovara i nemamo šta da tražimo. Mi igramo brzo na veliki broj koševa i kada smo počeli da igramo na taj način, vratili smo se u igru. Budućnost je u važnim trenucima pogađala, a mi smo na minus četiri promašili zicer, potom i kontru. Budućnost je imala šutersko veće, posebno Ivanović i Mihailović”, zaključio je Milojević.

Galerija

Bonus video: