Jovović: Moramo mi držati ključeve utakmice

“Mega Vizura je mlada i talentovana ekipa, koja podjednako dobro igra kući i na strani", objasnio Marko Popović
76 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 20.12.2013. 13:36h

Pred košarkašima Budućnost Volija je jasan cilj, moraju da pobijede Mega Vizuru pred svojim navijačima kako bi ostali u trci za završni turnir ABA lige.

Međutim, put do dva boda neće biti nimalo lak.

Sastav nekadašnjeg košarkaša “plavih” Dejana Milojevića igra sjajno ove sezone. Iako su im previđali borbu za opstanak, mladići Mega Vizure su u sredini tabele sa jednom pobjedom manje u odnosu na crnogorskog šampiona.

“Plavi” su svjesni da ih samo maksimalna koncentracija svih 40 minuta uz kvalitetnu odbranu void ka slavlju.

“Igramo meč koji je od velikog značaja za nas, protiv izuzetna ekipa, koja posjeduje ogroman igrački potencijal. Po projekciji, uoči sezone, smatrani za autsajdera zbog njihove mladosti. Međutim, kvalitetnim radom i dizanjem iz meča u meč, došli su u situaciju da se sada miješaju i u borbu za sam vrh tabele. Potencijal iz meča u meč sve više i višedolazi do izražaja i nadograđuju ga. Imaju iskusnog igrača u svom rosteru na poziciji centra, Ratka Vardu, koji daje dodatni impuls mladim momcima uz reprezentativca Vaslija Micića, to je okosnica ekipe. Radi se o ekipi koja igra sa punim rosterom, sa svih 12 igrača, jako energetski prisutni u oba pravca, gdje postižu dosta poena, sa dosta slobode u igri. To kod nas budi određenu vrstu opreza da moramo biti maksimalno mobilni, da pokrijemo svaki centimetar terena kako bi došli u sizuaciju da trijumfujemo”, opominje Igor Jovović, trener crnogorskog šampiona.

Iako su po godinama mlad sastav, Mega Vizura znalački kažnjava svaku grešku rivala.

To su na svojoj koži osjetili Krka, Radnički, Zadar, Solnok, dok su namučili Crvenu zvezdu i Cibonu.

“Iza sebe imaju velike pobjede, u nekim gostovanjima gdje su bili totalni ausajeri bili su živi do samog kraja. Nezgodna ekipa, kadra da iz velikog minusa za pet do šest minuta dođe do plusa. Moramo da obratimo pažnju na taj segment igre, da čvrstom odbramnom diktiramo tempo i ritam utakmice, da mi budemo ti koji drže inicijativu i ključeve utakmice u svojim rukama”, jasan je Jovović.

Kapiten Marko Popović cijeni Mega Vizuru, ali se nadam da će se on I saigrači radovati na kraju meča.

“Mega Vizura je mlada i talentovana ekipa, koja podjednako dobro igra kući i na strani. Ključ utakmice je u odbrani, ukoliko budemo igrali od prvog do posljednjeg minuta kako znamo i umijemo siguran sam da bodovi ostaju u Podgorici”, zaključio je Popvić.

Protić ne igra

Pošto je dogovor sa Nemanjom Protićem, plejom čačanskog Borca, postignut tek u četvrtak kasno uveče, on neće biti u konkurenciji za duel sa Mega Vizurom.

“Administracija radi na tome, ali kako sada stvari stoje teško da će Protić igrati protiv Mega Vizure. Tek smo u četvrtak veče dogovorili saradnju, on bi trebao da ima samo jedan trening sa ekipom. Male su šanse da igra zbog kasnog priključenja. Teško da za tako kratak period može da pohvata sve informacije”, objasnio je Jovović.

Raspored

Subota

Budućnost Voli - Mega Vizura (21.00)

Solnok - Krka (17.00)

Radnički - MZT Skoplje (19.00)

Nedelja

Olimpija - Zadar (17.00)

Cedevita - Partizan (19.00)

Ponedeljak

Široki - Igokea (19.00)

C. Zvezda - Cibona (20.30)

Galerija

Bonus video: