Budućnost Voli pobijedila Himik

Pred praznim tribinama “Morače”, Podgoričani su odigrali dobro u većem dijelu meča, početkom drugog poluvremena su imali dvocifrenu prednost i šansu da već tada prelome meč
1 komentar(a)
Vladimir Mihailović, Foto: Savo Prelević
Vladimir Mihailović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.12.2013. 21:53h

Evropska knjiga za košarkaše Budućnost Volija je zatvorena. Posljednju stranicu ispisali su večeras protiv Himika i ostaje im za utjehu što su se pobjedom oprostili od drugog po jačini evropskog klupskog takmičenja.

Pred praznim tribinama “Morače”, Podgoričani su odigrali dobro u većem dijelu meča, početkom drugog poluvremena su imali dvocifrenu prednost i šansu da već tada prelome meč.

Međutim, dozvolili su gostima da se vrate, ali ono što su tada propustili nadoknadili su na startu posljednje dionice i mirno su susret priveli kraju.

Čak pet domaćih igrača je imalo dvocifren broje poena - Nikola Ivanović je upisao 14 (trojke 2-2), Aleksa Popović 13 (11 u prvom poluvremenu), koliko su dali Bojan Subotić (šest skokova) i Vilijem Kolmen, dok je Čedomir Vitkovac meč okončao sa 12 pogodaka.

U poraženom timu najbolji utisak ostavio je Met Gatens, koji je 15 od 24 poena dao u posljednjoj dionici.

Prvu četvrtinu obilježio je Romeo Trevis, ubacio je devet poena i bio je najzaslužniji što su gosti imali prednost (16:18).

Do 14. minuta domaći sastav nije pronalazio rješenja za igru Himika, a tada dolazi do preokreta.

Od minus četiri (24:28) Budućnost Voli je serijom 9:0 stigla do plus pet (33:28) i prednost je sačuvala do odlaska na veliki odmor (46:39).

U prvom napadu u drugom poluvremenu, Marko Popović je pogodio trojku, Vitkovac mu se pridružio sa dva bacanja za dvocifrenu prednost (51:41).

Činilo se tada da su Podgoričani ušli u pravi ritam, ali su vezali nekoliko grešaka, a Himik takav poklon nije propustio.

Trevis i Džamal Šuler (vezao dvije trojke) bili su tvorci serije 12:2 i izjednačenja u 24. minutu (53:53).

Poslije minuta odmora, međutim, Budućnost Voli je opet zaigrala u dobrom ritmu i do kraja treće dionice stigla je do plus osam (70:62).

Kada je u 32. minutu Vitkovac pogodio trojku za 77:65, bilo je jasno da će “plavi” ostvariti pobjedu.

Himik se nije predavao, Gatens je bio nezaustavljiv, gosti su stalno prijetili, ali domaći igrači nisu dozvolili preokret.

Bonus video: