Vujošević: Moramo da nađemo snage za Budućnost

"Čeka nas težak meč. Budućnost zna da smo potrošeni i umorni i igraće i na tu kartu", kazao je Vujošević
68 pregleda 0 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Duško Vujošević, Foto: Abaliga.com
Ažurirano: 14.12.2013. 17:08h

Trener košrakša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da njegov tim mora meču protiv podgoričke Budućnosti u Jadranskoj ligi da priđe potpuno koncentrisano kako bi zabilježio novi trajumf.

"U Solnoku smo izgubili zbog produženog eha glamurozne pobjede nad Budiveljnikom. Bili smo potrošeni fizički i emotivno. Uz to iskustvo, iscrpelji i potrošeni, pokazali smo kako se osvaja Istanbul, a sada moramo da nađemo snage, koncentracije i pameti da sa potpunom posvećenošću priđemo utakmici sa Budućnosti", rekao je Vujošević novinarima u Beogradu.

Partizan je u čevrtak pobijedio turski Fenerbahče i zadržao šanse za plasman u Top 16 fazu Evrolige.

U reginalnom takmičenju crno-bijeli su do sada zabilježili osam pobjeda i tri poraza i nalaze se na drugom mjestu na tabeli, dok je Budućnost peta sa jednom pobjedom manje.

"Čeka nas težak meč. Budućnost zna da smo potrošeni i umorni i igraće i na tu kartu. Pozivam publiku da nam pomogne da budemo dovoljno jaki, jer smo već potrošili bonus iznenadnih poraza u Jadranskoj ligi", kazao je Vujošević.

Trener Partizana je pre tri utakmice govorio da su njegovi igrači potrošili posljednje reserve snage, a u Istanbulu su četvorica košarkaša postigla skoro sve poene. Vujošević je, ipak, naveo da neće unapred razmišljati o raspoređivanju minutaže, odnosno odmaranju najumornijih.

"Ako rezultat pruži priliku, u šta ne vjerujem, moći ću da razmišljam o odmaranju nekih igrača. U sportu je jedina ispravna odluka da razmišljamo samo o sljedećem meču", rekao je Vujošević.

Vujošević je kazao da će Milenko Tepić prvi trening s timom imati u utorak, kao i da situacija oko dolaska Jovana Novaka "zakomlplikovala". On je ocijenio da se sve to desilo da bi se spriječio Novakov dolazak u Partizan.

"U početku smo tim pregovorima prišli sa manje spretnosti nego što je trebalo, a onda se pojavila i Crvena zvezda. Razumijem da je takvo tržište, ali mi nije jasno, mi smo nudili 35.000, a Zvezda 100.000 eura. Tu su se igrale i neke druge igre. Pričali su mu da će u Parizanu biti na ‘česmovaši’, a onda se pravi i onaj lažni, kako se zove, Fejsbuk u kome piše da sam ja svinja debela, a Informer to prenosi. Zna se čiji je to rukopis", rekao je Vujošević.

On je kazao da je mladi igrač Vršca svojim držanjem zaslužio da se Partizan bori za njega do kraja.

Vujošević je nakon toga kazao novinarima i da je "jedna visoka nestranačka ličnost pozvala visokog menadžera Željka Obradovića" da pita da li su namjestili meč u Istanbulu.

Na pitanje ko je ta "visoka nestranačka ličnost", Vujošević je odgovorio: "Reći ću vam kad ostarite".

Meč između Partizana i Budućnosti igra se sjutra od 19.00.

Bonus video: