Jovović: Oslabljena Budućnost ne smije prijetiti Partizanu

Trener Budućnost Volija je istakao da je prema prvim informacijama povreda Ćapina ozbiljnije prirode i da se ne može jasno definisati dan njegovog povratka u ekipu
8 komentar(a)
Igor Jovović, Foto: Aba liga
Igor Jovović, Foto: Aba liga
Ažurirano: 13.12.2013. 13:48h

Oslabljena Budućnost Voli nema pravo da prijeti Partizanu, već da pokuša da pruži što jači otpor favorizovanom protivniku, kazao je trener podgoričkog košarkaškog tima Igor Jovović.

Budućnost Voli i partizan odigraće u nedjelju u Beogradu utakmicu 12. kola ABA lige.

Jovović je kazao da je podgorički tim već desetak dana bez prvog organizatora igre Aleksandra Ćapina i da ekipa polako osjeća određenu vrstu zamora.

"Na poziciji plejmejkera imamo mlade igrače, koji su nedovoljno iskusni za teret igranja na dva takmičenja. U oslabljenom sastavu nema pravo da prijetimo, treba da odigramo sa velikom energijom, protiv velikog tima, koji je pobjedom u Istanbulu potvrdio kvalitet. Na nama je da pružimo otpor favorizovanom protivniku", rekao je Jovović na konferenciji za novinare.

On je kazao da bi Budućnost Voli i da je kompletna protiv Partizana igrala sa idejom da odigra što bolje i sa velikom energijom, da proba da budemo dobar suparnik Partizanu.

On je istakao da je prema prvim informacijama povreda Ćapina ozbiljnije prirode i da se ne može jasno definisati dan njegovog povratka u ekipu.

"Ima problema sa kukovima i leđima, gdje su dvije-tri kompleksne povrede vezane i nalazi se u dosta lošem stanju. Osjeća bol i tokom hodanja. U stalnom smo kontakti sa medicinskim timom i prema tim informacijama on bi tokom naredne sedmice trebao da se priključi treninzima", rekao je Jovović.

On je kazao da će klub u tom periodu pokušati da pronađe neko kratkoročno rješenje.

"Nakon detaljne analize, ukoliko se ispostavi da je povreda toliko ozbiljna i da se na njega ne može računati do kraja sezone, vjerovatno ćemo ići u potragu za alternativom", rekao je Jovović.

Krilni centar Čedomir Vitkovac smatra da Budućnost u nedjelju očekuje težak meč protiv vjeroovatno najbolje ekipe na prostirima bivše Jugoslavije.

"Trebamo da odemo tamo i odigramo dobar meč, na energetski visokom nivou. To nam je neophodno zbog narednog perioda i važnih utakmica koje slijede", rekao je Vitkovac.

Budućnost je u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila sedam pobjeda i četiri poraza.

Partizan ima trijumf više, a prošle sezone dobio je oba međusobna duela.

Beogradski tim u Podgorici slavio je 81:62, a pred svojim navijačima 63:50.

Nedjeljna utakmica zakazana je za 19 sati.

Bonus video: