Partizan gost Fenerbahčea

Unikahu pobjeda nad Bajernom vodi u drugi krug, dok Montepaskiju za to treba podvig u Pireju
0 komentar(a)
Evroliga_1, Foto: BETA/AP
Evroliga_1, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 12.12.2013. 10:10h

Posljednja dva kola daće odgovor na pitanje kojih će još šest timova izboriti plasman u Top 16 fazu. Za sada su sigurni Fenerbahče, Barselona, CSKA Moskva, Real Madrid, Olimpijakos, Galatasaraj, Makabi, Lokomotiva Kuban, Laboral Kuća i Panatinaikos.

Najbliži tom cilju je Emporio Armani, koji igra na svom terenu protiv Brose basketsa, koga je dobio u Njemačkoj (76:62), i pobjeda ga vodi u drugi krug.

Žalgiris će dočekati Anadolu Efes i u slučaju da slavi, izboriće vizu za nastavak takmičenja.

Sve u svojim rukama drži i Nanter, koji igra protiv otpisanog Budiveljnika u Kijevu. Porazu Nantera nada se Partizan, koji gostuje Fenerbahčeu.

"Fenerbahče je pokazao kvalitet na gostovanju u Moskvi, kada je osvojio bodove, što nije lako. Ne prijetimo nikome, ali smo u obavezi da pružimo maksimum. Za šta će to biti dovoljno? Vjerovatno u Istanbulu neće biti dovoljno za pobjedu, međutim imamo obavezu prema sebi i navijačima da pružimo maksimum i da na taj način odigramo tu utakmicu. Vjerujem da su oni koji budu u timu spremni da se tako ponašaju, to je ono što od igrača i tražim, da na svakoj utakmici daju najviše što mogu i igraju sa ogromnom motivacijom. Ako uspijemo, to je za nas pobjeda", istakao je Duško Vujošević, trener Partizana.

Blizu prolaska u drugi krug je i Unikaha, koja će ugostiti Bajern. Špance nova dva boda vode u Top 16, kao i Montepaski u slučaju na napravi iznenađenje i savlada Olimpijakos u Pireju.

Crvena zvezda će u meču bez značaja, jer je eliminisana iz daljeg takmičenja, u „Beogradskoj areni” dočekati Laboral Kuću.

"Spremamo se za meč koji ima rezultatski značaj za nas, jer želimo da budemo 5. u grupi i izborimo bolju poziciju uoči nastavaka takmičenja u Evrokupu. Isto bismo se spremali da je situacija drugačija", rekao je trener „crveno-bijelih” Dejan Radonjić.

DANAS - GRUPA A CSKA Moskva - Barselona (17.45) Fenerbahče - Partizan (20.45) GRUPA B Žalgiris - Anadolu Efes (18.00) GRUPA C Olimpijakos - Montepaski (20.00) Unikaha - Bajern (20.15) GRUPA D C. Zvezda - Laboral Kuća (18.45) Makabi - Lietuvos ritas (20.45) PETAK GRUPA A Budiveljnik - Nanter (18.00) GRUPA B Empori ArMani - Brose baskets (20.30) Real Madrid - Strazbur (20.45) GRUPA C Galatasaraj - Zielona Gora (19.30) GRUPA D Lokomotiva - Panatinaikos (17.00)

Bonus video: