Budućnost Voli poražena od Fehervara

Po ko zna koji put ove sezone plavi” su poraženi u neizvjesnoj završnici, a čak 13 promašenih "penala” (27-14) previše je da bi se dobila jedna ozbiljna ekipa
7 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.12.2013. 20:30h

Stara boljka, slobodna bacanja, opet su došla do izražaja, pa je Budućnost Voli poražena od Fehervara u meču koji rezultatski za oba tima nije imao značaj.

Po ko zna koji put ove sezone plavi” su poraženi u neizvjesnoj završnici, a čak 13 promašenih "penala” (27-14) previše je da bi se dobila jedna ozbiljna ekipa.

S druge strane, Mađari su od 22 realizovali čak 20 bacanja i tu leži ključ utakmice u Vesprem areni”.

Ramon Mur sa 24 poena (12 u prvom poluvremenu) i Brejdon Hobs 20 (14, trojke 7-4) bili su nerješiva enigma za Podgoričane, a odličnu rolu imao je Antoni Olah (15).

U Budućnosti, Đelil Akindele je ostvario dabl-dabl učinak - 22 koša (9-7 za dva), uz 13 skokova.

Aleksa Popović je dodao 16 (5-5 za dva), a Nikola Ivanović i Suad Šehović po 13.

“Čestitam Fehervaru na pobjedi. Nismo igrali sa maksimalnom engerijom, što se očekuje u ovakvim mečevima. U prvom poluvremenu smo dozvolili rivalu da ubaci dosta poena, što nije smjelo da se desi. U nastavku meča smo uspjeli da odigramo bolje, stigli do prednosti, ali smo promašili dosta bacanja i u neizvjesnoj završnici smo poraženi”, istakao je Igor Jovović, trener Budućnost Volija.

Veći dio prvog poluvremena domaći sastav je imao prednost.

U dva navrata je prijetio da se rezultatski odlijepi, ali Podgoričani to nisu dozvolili.

Hvatali su priključak i na veliki odmor su otišli sa dva poena minusa (47:45), nakon što je Aleksa Popović pogodio trojku.

Na startu drugog poluvremena, Budućnost je preokrenula (53:50) i do kraja treće četvrtine igralo se koš za koš.

Činilo se da su „plavi” na putu ka trećoj pobjedi, jer su pred odlučujućih 10 minuta imali tri poena viška (63:60).

Trojkom Olaha Fehervar je stigao do izjednačenja (65:65), pa se do samog finiša igralo koš za koš.

Četiri minuta prije kraja gosti su stigli do šest poena prednosti (75:69), ali nakon minuta odmora Karlosa Sentena, Fehervar je napravio seriju 7:0 i došao do prednosti (76:75).

Nešto manje od dva minuta prije kraja Olah je pogodio za 80:78, nakon čega su gosti promašili tri trojke, a Mur je sa dva pogođena bacanja stavio tačku na meč (82:78).

Konačan rezultat postavio je Šehović sa linije penala (82:80).

“Nismo bili u lakoj situaciji, Matjas Šanati i Zoltan Šupola su igrali povrijeđeni. Morali smo to da uradimo, jer je Moris Kemp ispao u posljednjem trenutku. Međutim, nismo odustajali, bili smo maksimalno fokusirani, momci su bili mentalno jaki, a to je bilo veoma važno. U prvom poluvremenu su obje su igrale dosta dobro u odbrani, ali smo mi bili uspješniji, dali smo više poena. Nakon odmora, protivnik je ubrzao igru, što nas je zbunilo, pa smo izgubili dosta lopti. Ipak, vjerovali smo u sebe, uspjeli smo da ostanemo mirne glave i na kraju se dobro završilo”, objasnio je strateg Fehervara.

Bonus video: