Vujošević: Hrabro na Fenerbahče, ne damo Zvezdi Novaka

"Igramo protiv velikog protivnika, kluba i trenera (Željko Obradović). Domaći teren i njihova publika su otežavajuće okolnosti za nas, ali i izazov je da damo sve od sebe"
78 pregleda 0 komentar(a)
Duško Vujošević, Foto: Beta
Duško Vujošević, Foto: Beta
Ažurirano: 10.12.2013. 14:40h

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da je Fenerbahče apsolutni favorit u predstojećem meču u Evroligi, ali da će uprkos tome crno-bijeli učiniti sve da naprave iznenađenje u Istanbulu.

Uprkos značaju duela u Istanbulu, ta tema ostala je u drugom planu, s obzirom na to da je Vujošević otkrio da Crvena zvezda pokušava da im "pokvari" već skoro dogovoren transfer mladog reprezentativca Jvana Novaka.

"Fenerbahče je svoj kvalitet i želju da osvoji prvo mjesto u grupi pokazao u Moskvi protiv CSKA gdje nije lako osvojiti bodove. Mi ćemo u preostalim utakmicama dati najbolje što možemo, kako bismo došli u šansu da napravimo čudo i plasiramo se u Top 16 fazu. Ne prijetimo nikome, spremali smo se maksimalno za ovaj meč, vidjećemo koliko će to biti dovoljno", rekao je Vujošević na konferenciji za medije u Hali sportova na Novom Beogradu.

On je dodao da crno-bijeli kao jedini preostali srpski predstavnik sa šansama za plasman u Top 16 imaju obavezu da odigraju maksimalno dobro.

"Igramo protiv velikog protivnika, kluba i trenera (Željko Obradović). Domaći teren i njihova publika su otežavajuće okolnosti za nas, ali i izazov je da damo sve od sebe. Imamo obavezu prema sebi i navijačima", rekao je Vujošević.

Trener crno-bijelih osvrnuo se i na situaciju oko najavljenih dolazaka Milenka Tepića i Jovana Novaka.

"Postoje izvjesni problemi u oba slučaja, u suprotnom oni bi već bili u Partizanu. Tepić je dobar izbor za obje strane, jer se njegova karijera našla u nekoj vrsti stagnacije. Što se tiče Novaka jesmo zainteresovani, ali jos nije postignut sporazum oko visine obeštećenja sa Vršcom. Zvezda se uključila u slučaj i ona može komotno da se ponaša zbog finansijskih mogućnosti. Problem je što je igrač opredijeljen za Partizan i što je potpisao. Znamo da Novak Đoković navija za Crvenu zvezdu, a za ovog Novaka ćemo da vidimo", poručio je Vujošević.

Bonus video: