Skariolo ostaje selektor Španije

I pored obaveza u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, 57-godišnji Italijan će odraditi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo
0 komentar(a)
Serđo Skariolo, Foto: Beta-AP
Serđo Skariolo, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 02.08.2018. 18:52h

Serđo Skariolo je prije osam dana i zvanično postao pomoćnik novog trenera Toronta Nika Nursa, zbog čega se mislilo da je njegova era u košarkaškoj reprezentaciji Španije završena.

Ali, Košarkaški savez Španije (FEB) je danas objavio da 57-godišnji Italijan i dalje ostaje na klupi reprezentacije koja nosi zanimljiv nadimak - ÑBA.

I pored obaveza u najjačoj košarkaškoj ligi na svijetu, Skariolo će odraditi kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, u kojima je njegova selekcija na pragu vize za Kinu, jer na polovini takmičenja ima svih šest pobjeda.

„Članovi izvršnog komiteta Košarkaškog saveza Španije su se sreli sa Serđom Skariolom da zajedno utvrdimo kako će posao u Toronto Reptorsima uticati na njegove obaveze kao selektora. Tokom sastanka, Skariolo je uvjerio članove menadžment FEB-a da će do kraja ispuniti sve obaveze i potvrdio da mu NBA tim dozvoljava da bude prisutan tokom kvalifikacionih prozora. Nacionalni tim će se takmičiti tokom septembra, novembra i februara”, piše u saopštenju.

Bonus video: