Šehović: Moramo biti hladne glave

"Moraćemo u odbrani biti gotovo perfektni kako bi sve udare uspjeli da zaustavimo“, ističe trener Podgoričana Igor Jovović. Aleksandar Ćapin, zbog povrede, ne igra protiv Zagrepčana
81 pregleda 1 komentar(a)
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Suad Šehović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 06.12.2013. 14:55h

Košarkaši Budućnost Volija nemaju izbora. Moraju da savladaju Cedevitu na svom terenu ako žele da ostanu u trci za završni turnir ABA lige.

Međutim, zadatak neće biti nimalo lak. Tim iz Zagreba igra odlično ove sezone, dijeli prvi mjesto na tabeli sa Partizanom i Crvenom zvezdom i, prosto rečeno, favorit je u ovom duelu.

Poslije lošeg izdanja proptiv Igokee, „plavi“ su se digli protiv Nižnji Novogorda, ali su poraženi u produžetku.

Igra iz finiša tog duela daje nadu da mogu sjutra veče da ostvare važnu pobjedu.

Uz to, naš šampion će imati i podršku navijača, koja je izostala protiv Rusa zbog kazne čelnika Evrokupa.

„Igramo protiv odličnog tima, koji dijeli prvo mjesto na tabeli i koji je igrama u dosadašnjem dijelu sezone pokazao da je jedan od najozbiljnijih kandidata za finalni turnir ABA lige. Tim koji je popunjen na svim pozicijama sa dva jako kvalitetna igrača, kvalitetna spoljna linija i isto tako kvalitetni igrači pod košem. Očekuje nas težak zadatak. Posebnu pažnju treba da obratimo na pleja Nolana Smita, koji je došao iz NBA lige, i koji je glavni motor ekipe. Luka Babić, takođe, igra jako kvalitetno, uz unutrašnju igru gdje se ističe Miro Bilan uz jako talentovanog Jusufa Nurkića. Imaju i čvrstinu i visinu i unutrašnju igru. Moraćemo u odbrani biti gotovo perfektni kako bi sve udare uspjeli da zaustavimo. Pozvao bih i navijače da dođu u što većem broju i da nas bodre, da nam daju dodatni impuls da trijumfujemo“, ističe trener Podgoričana Igor Jovović.

Za reprezentativca Crne Gore Suada Šehović dileme nema. Cedevita je favorit, ali su dva boda jedino o čemu razmišljaju u taboru Budućnost Volija.

"Jedna od najtežih utakmica do sada nas očekuje na našem terenu. Igramo protiv uigranom i indivindualno dobrog protivnika, koji je pokazao svojom pozicijom na tabeli. Protiv takvog rivala, osim koncentracije, i savjeta koje dobijemo od trenera, biće potrebno i malo sreće da dođemo do dva boda i prekida loše rezultatske serije. Nadam se dobroj igri i da ćemo biti u situacij da poslije 40 minuta velike borbe dođemo do dva boda. Sigurno da će nam biti potrebna i podrška navijača, koja je i do sada bila na velikom nivou“.

S obzirom na nesrećan poraz od Olimpije u „Morači“ i poraz od Igokee, pred igračima našeg šampiona je moranje.

"Pritisak postoji prije svake utakmice, jer je svaka utakmica bitna, ali kada uđemo u seriju u kojoj smo mi, kada neke utakmice izugibite onako kako nismo željeli i onako kako nismo trebali, onda postoji pritisak. Međutim, protiv ovakvog rivala kao što je Cedevita, treba se oslobiti pritiska prije meča, glava mora biti „raščišćenja“ i hladna, jer samo tako možemo doći do šanse za pobjedu“, zaključio je Šehović.

Cijena karte za duel sa Cedevitom je dva eura, a prodaja počinje danas od 15 sati na šalterima dvorane "Morača“.

Aleksandar Ćapin neće biti na raspolaganju stručnom štabu, pošto ima problema sa leđima.

Večeras je pokušao da odradi trening, ali je napustio parket nakon svega nekoliko minuta.

Bonus video: