Stratos Pergeroglu blizu Zvezde

Igrao je za oba atinska giganta, Panatinaikos i Olimpijakos, i bio šampion Evrope i sa jednim i sa drugim
0 komentar(a)
Stratos Perperoglu, Foto: Evroliga
Stratos Perperoglu, Foto: Evroliga
Ažurirano: 02.08.2018. 14:59h

Budućnost Voli je prošle sezone prekinula dominaciju Crvene zvezde u ABA ligi i izborila plasman u Evroligu, ali Beograđani žele da vrate tron i zbog toga dovode kvalitetna pojačanja.

Najveće ime bi moglo da stigne iz Grčke - šampion Srbije pregovara sa Startosom Perperogluom, prenosi „Jurohups”.

Grčki reprezentativac je slobodan agent, a minule sezone nastupao je za Hapoel iz Jerusalima. U dresu Izraelaca je nastupao u Evrokupu, a prosječno je bilježio 8,2 poena, 3,2 skoka i 1,3 asistencije po meču za 24 minuta na parketu.

Prethodnih 10 sezone je 33-godišnji košarkaš bio član evroligaških ekipa, a tri puta je osvajao titulu EL, sa Panatinaikosom 2009. i 2011, kao i sa Olimpijakosom 2013. godine, u kojem se sarađivao sa novim trenerom Zvezde, Milanom Tomićem.

Pored dva atinska velikana, Perperoglu je igrao i za Panionios, Efes i Barselonu.

Zvezda je ovog ljeta dovela Majka Cirbesa, Dušana Ristića, Majkla Odža i Bilija Berona, a spekuliše se da je blizu „crveno-bijelih” još jedan osvajač Evrolige, bivši as CSKA Demetris Nikols, koji je prošlu sezonu proveo u Cedeviti.

Zagrepčani su ovog ljeta „razbili kasu” za veoma zvučna pojačanja, pa je jasno da će i oni biti veliki rivali Budućnosti za titulu u ABA ligi.

Bonus video: