Budućnost Voli poražena od Nižnjeg Novgoroda

U dodatnih pet minuta, Rusi su bili koncentrisaniji i stigli su do sedme pobjede u Evrokupu
14 komentar(a)
Ažurirano: 04.12.2013. 20:03h

Pred praznim tribinama i u utakmici u kojoj nije bilo rezultatske draži, jer su preksinoć i teoretski eliminisani iz daljeg takmičenja, i sa svega tri raspoložena igrača, košarkaši Budućnost Volija su poraženi od Nižnji Novgoroda nakon produžetka.

“Plavi” su jurili prednost rivala praktično tokom cijelog meča i uspjeli su da preokrenu u 38. minutu poenima Vladimira Mihailovića (74:73).

U neizvjesnoj završnici imali su napad za pobjedu, ali je prvo Mihailović bio neprecizan, a potom je promašio i Aleksa Popović.

U dodatnih pet minuta, Rusi su bili koncentrisaniji i stigli su do sedme pobjede u Evrokupu.

Trijumf gostiju osigurao je Pol Brendan sa linije penala 8,7 sekundi prije kraja produžetka.

Imali su Podgoričani priliku da trojkom izbore novi produžetak, Aleksandar Ćapin je dao loptu Suadu Šehoviću, koji je bio neprecizan.

"Meč nije imao rezultatski značaj, ali smo dali sve od sebe da dobijemo i, nažalost, nismo uspjeli. Moramo da dignemo glavu, jer nas u subotu čeka važan meč protiv Cedevite u ABA ligi”, rekao je Mihailović, koji je meč okončao sa 26 poena (12 u prvoj četvrtini).

Osim Mihailovića, u domaćem sastavu su se istakli Aleksa Popović sa 21 košem (12 u posljednjoj dionici, trojke 11-5) i Đelil Akindele (20, 8-9 za dva, osam skokova).

Primož Brezec je bio najbolji u pobjedničkom timu sa 21 košem, a pratili su ga Brendan (17) i Vadim Panin (15).

"Odigrali smo isrcpljujući meč protiv kvalitetnijeg protivnika, što pokazaju dosadašnji rezultati. Oni su u ritmu od osam vezanih pobjeda u Evrokupu i domaćem šampionatu. Parirali smo im cijeli meč, ali smo promašili 10 bacanja, što je puno za egal meč i tu leži ključ poraza. Odigrali smo pošteno, a okrećemo se Cedeviti, a to nam je važan meč da bismo ostali u trci za visok plasman u ABA ligi”, riječi su Igora Jovovića, trenera “plavih”.

Poveo je domaći sastav 4:0, ali su igrači Nižnji Novgoroda brzo uspjeli da dođu do željene igre, nametnuli su ritam koji njima odgovara i konstantno su imali prednost.

Mihailović je održavao domaćina u životu i zahvaljujući njemu na kraju prve četvrtine bilo je 21:21. Ništa se nije promijenilo ni u drugoj dionici. Gosti su kontrolisali dešavanja na terenu, Budućnost Voli je nekoliko puta uspjela da izjednači, ali su Rusi na veliki odmor otišli sa tri peona viška (36:39).

Sredinom treće dionice, Nižnji Novgorod je otišao na plus devet (52:43) i činilo se tada da su gosti na putu ka lakoj pobjedi.

Međutim, “plavi” se nisu predavali i zahvaljujući Aleksi Popoviću, koji je u posljednjoj četvrtini pogodio četiri trojke, stigli su do preokreta (74:73), a potom i na korak od trijumfa (79:76).

Panin je, nažalost, odgovorio trojkom (79:79), a “plavi” nisu uspjeli da realizuju dva šuta za pobjedu.

U produžetku su gosti bilo smireniji za nova dva boda.

"Konsolidovali smo se, ušli smo u ritam od osam pobjeda i bojao sam se da se ovdje može prekinuti taj niz. Igrači su bili izuzetno umorni, neki su igrali više nego što sam planirao, ali smo bili koncentrisani, nismo bili nervozni. Žao mi je što nije bilo publike, jer moji igrači tada igraju bolje. Neki su smatrali da je to naš džoker da lakše dobijemo, ali sam znao da to neće biti tako. Imali smo pad u posljednjoj četvrtini, neki igrači od kojih nismo očekivali (Aleksa Popović) pogodili su neke šuteve, a tada smo izgubili i dvije lopte. Imali smo priliku da sve završimo ranije, ali je najvažnije da smo dobili”, bio je zadovoljan nakon meča Zoran Lukić, trener gostiju.

Galerija

Bonus video: