Velika pobjeda: Crna Gora napravila senzaciju i savladala Španiju

“Crveni” su u osmini finala šokirali prvog favorita Španiju 83:78 i plasirali se među osam najboljih selekcija
283 pregleda 12 komentar(a)
pavle titić, Foto: FIBA
pavle titić, Foto: FIBA
Ažurirano: 01.08.2018. 19:42h

Velika, senzacionalna pobjeda juniorske reprezentacije Crne Gore na Evropskom prvenstvu.

“Crveni” su u osmini finala šokirali prvog favorita Španiju 83:78 i plasirali se među osam najboljih selekcija.

Nakon tri poraza u grupi, dva nesrećna, niko nije očekivao ovakvu reakciju i ovakav rasplet.

Crna Gora je u četvrtfinalu, sada je i kandidat za medalju, a na putu do polufinala stoji joj Francuska.

Crna Gora je sjajno odigrala tri četvrtine, nakon što je prvih 10 minuta proteklo u dominaciji Španaca, koji su vodili 20:12.

Izgledalo je da će “furija” imati lak posao, ali su “crveni” pokazali kvalitet, kao i katrakter, da prebole dva nesrećna poraza u grupi od Litvanije i Srbije.

Stizali su prednost rivala, uveli utakmicu u neizvjesnost, a kada su trojkama Jovana Kljajića i Bojana Tomaševića poveli 68:60, u 34. minutu, osjetili su miris velike pobjede.

Problem je predstavljao je odnos u faulovima, jer je Crna Gora bila u bonusu (po pet ličnih imali su Drobnjak i Žižić), a Španija bez prekršaja pet minuta prije kraja.

Uvukao se i strah, poslije volšebno izgubljenih mečeva u grupi, španski košarkaši prišli na minus dva (70:68), da bi Pavle Titić, igrač Barselone, sa četiri vezana poena vratio bezbjednih šest razlike 74:68...

Minut i devet sekundi je ostalo, ovoga puta momci Boška Radovića nisu u finišu ispustili sve dobro što su uradili do tada...

Španci su sa dvije nevjerovatne trojke unijeli neizvjesnost do kraja, da bi Titić bio pravi meč viner i pogocima sa linije bacanja riješio meč.

Titić je bio najbolji igrač meča sa 18 poena, isto toliko je ubacio i Nikola Žižić, njegov saigrač u Barseloni. Kljajić je postigao 17, a Tomašević 14 poena.

Bonus video: