Odbrana i kontra ruše domaćina

"Nije nimalo lako igrati na njihovom terenu, ali poslije pobjede nad Solnokom imamo lijepu priliku da i u Laktašima napravimo dobar rezultat", objašnjava Čedomir Vitkovac
3 komentar(a)
Ažurirano: 01.12.2013. 08:02h

Sa oporavljenim Aleksandrom Ćapinom, koji je zbog problema sa listom propustio meč protiv TED Ankare, košarkaši Budućnost Volija otputovali su za Laktaše, gdje ih večeras očekuje duel sa Igokeom.

Za razliku od starta sezone, kada nije blistao, šampion Bosne i Hercegovine od promjene trenera igra sve bolje.

Milutin Latinčić, koji je naslijedio Dragana Bajića, podigao je psihološki tim, pa je upisano pet pobjeda u posljednjih sedam mečeva.

To je dobra opomena za “plave” da će morati da odigraju maksimalno angažovano ako žele da se kući vrate sa nova dva boda.

"U dobrom smo ritmu, ali je teško obećavati bilo šta u ABA ligi, posebno kada se igra na gostujućem terenu. Igokea je imala problema na startu sezone, angažovala je neke nove igrače i sigurno da u posljednje vrijeme igra jako dobro. U njihovoj igri se ističu Nemanja Gordić i igrač koga su naknadno angažovali Montez Gipson, uz okosnicu ekipe koja je prošlu sezonu regionalni dio završila na prvom mjestu - Branko Jorović, Milan Dozet, Siniša Štemberger... Jako su iskusan sastav, koji i kući i na strani svim ekipama može da zada dosta problema. Mi smo u dobrom raspoloženju, pripremili smo detaljno meč i ono što mogu da obećam jeste da ćemo maksimalno angažovano ući u utakmicu, sa željom da slavimo", ističe trener Podgoričana Igor Jovović.

Igra tima iz Laktaša je do tančina skenirana. Uočene su dobre, ali i loše strane, pa ostaje da se to iskoristi na terenu.

"Spoljna linije Igokee je motor tima, igraju dosta „pik en rol“ sa individualnim kreacijama. Ukoliko u odbrani uspijemo da iskontrolišemo neke stvari, sigurno da ćemo imati priliku da odgovorimo kontranapadima i sa dosta lakih poena. Nadam se da ćemo uspjeti da to i ostvarimo", jasan je Jovović.

Čedomir Vitkovac je u sezoni 2010/2011. godine igrao za Igokeu, a pred večerašnji duel optimistički je raspoložen.

"Gostujemo izuzetno kvalitetnoj ekipi Igokee, koja ima dobre igrače. Nije nimalo lako igrati na njihovom terenu, ali poslije pobjede nad Solnokom imamo lijepu priliku da i u Laktašima napravimo dobar rezultat. Igokea je napadački orijentisana, ima nekoliko igrača koji imaju puno poena u svojim rukama, pa moramo da igramo agresivno i čvrsto u odbrani i da ih na taj način neutrališemo i dođemo do prilike da ih dobijemo. Spremni smo i orni da odigramo dobar meč i da slavimo", zaključio je Vitkovac.

Latinčić: Samo nas pobjeda zanima

Trener Igokee Milan Latinčić cijeni Budućnost Voli, ali ne ostavlja dilema kada je konačan ishod u pitanju.

"Alternative nema, pobjeda je sve što nas zanima. Budućnost je kvalitetna ekipa, koja ima dobro izbalansiranu unutrašnju i vanjsku liniju. Dobro su Crnogorci otvorili sezonu, imali su taj jedan kiks protiv Olimpije na svom terenu, ali brzo su se vratili na pravi put pobjedom nad Solnokom. Od pojedinaca moramo posebno obratiti pažnju na Aleksu Popovića, Šehovića i Akindelea. Naravno, tu su i iskusni Vitkovac i Ćapin", ističe Latinčić.

Dobra vijest za “plave” je da stručni štab Igokee, najvjerovatnije, neće moći da računa na Milana Dozeta i Gorana Gajovića.

"Dozeta muči povreda prsta, a Gajovića skočnog zgloba. Vidjećemo još kako će se stvari odvijati i u ovom trenutku zaista ne znam da li će njih dvojica moći da nam pomognu", objasnio je Latinčić.

Danas

Igokea - Budućnost Voli (19.00)

Partizan - Olimpija (17.00)

Mega Vizura - Radnički (19.00)

Sinoć

MZT Skoplje - Cibona 88:93

Cedevita - Solnok 98:87

Krka - Crvena zvezda 69:78

Zadar - Široki 77:69

Galerija

Bonus video: