Radnički suspendovao Jarua

Jaru je u dosadašnjih devet mečava u ABA ligi bio ubjedljivo najbolji igrač Radničkog. Ostvario je prosjek od 11,9 poena uz 10,5 skokova
2 komentar(a)
Muftau Jaru, Foto: ABA LIGA
Muftau Jaru, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 29.11.2013. 20:33h

Afrikanac Muftau Jaru do daljeg će biti van prvog tima Radničkog.

Uprava kluba iz Kragujevca suspendovala je 23-godišnjeg centra zbog, kako je navedeno na zvaničnom sajtu, teških povreda disciplinskog pravilnika i ugovornih obaveza.

"Klub ne može da toleriše neprofesionalan pristup obavezama i smatra da takav igrač više ne zaslužuje da nosi grb Radničkog. Koliko god izgledalo da je neki igrač dominantan, dobar ili loš u ekipi, po pitanju statusa igrača u Radničkom svi su podjednaki".

"To apsolutno važi i za Jarua, koliko god se izdvajao učincima na utakmicama. U ovom trenutku on nije u našim redovima. Njegovo kršenje discipline, odnos prema igračima i klubu, odstranili su ga iz tima".

"Klub do daljnjeg na njega ne računa. U slučaju daljeg narušavanja ugleda Radničkog, biće trajno udaljen”, izjavio je predsjednik kluba Ivan Grujin.

Jaru je u dosadašnjih devet mečava u ABA ligi bio ubjedljivo najbolji igrač Radničkog. Ostvario je prosjek od 11,9 poena uz 10,5 skokova.

Bonus video: